Brøndby IF bekræfter aktietal: Jan Bech ejer nu 52,4 pct.

Brøndby IF bekræfter, at storaktionær Jan Bech Andersen køber yderligere 12,7 pct. og nu ejer 52,4 pct. af fodboldklubben efter på et købstilbud.

Storaktionær i fodboldklubben Brøndby IF, Jan Bech Andersen. Her fotograferet på Brøndby Stadion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Jan Bech kom med det pligtmæssige købstilbud på 0,55 kr. per aktie i december til de øvrige aktionærer i fodboldklubben efter gennemførelsen af en aktieemission til samme kurs.

Brøndbys bestyrelse anbefalede ellers aktionærerne at sige nej til tilbuddet, men en pæn del har alligevel benyttet lejligheden til at skille sig af med sine aktier.

Brøndby-aktien handlede på fondsbørsen i en kurs på 0,55 kr. per aktie eller tæt derpå fra midten af november 2016 frem til 9. januar, hvor Brøndby afslørede de foreløbige tal for Jan Bechs købstilbud.

Siden er aktien steget tirsdag og onsdag til 0,67 kr. Torsdag falder den 3 pct. til 0,65 kr. per aktie.

Jan Bech Andersen var frem til foråret bestyrelsesformand i Brøndby. Han måtte trække sig som følge af "Oscar-sagen", hvor han på et debatforum for fans havde afgivet fortrolige detaljer om Brøndbys økonomi og var kommet med skarp kritik af blandt andre daværende cheftræner Thomas Frank, som sagde sit job op.

Hovedaktionæren har tidligere oplyst, at han ikke er afvisende over for at genindtræde i klubbens bestyrelse på et senere tidspunkt.

Ved den føromtalte aktieemission blev Brøndby tilført cirka 100 millioner kroner, hvoraf Jan Bech Andersen tegnede sig for en større del af de nyudstedte aktier.

Den nye kapital har blandt andet givet Brøndby muligheden for at afvikle et millionlån til Jan Bech Andersen selv samt et banklån.

1. februar indfrier Brøndby endnu et banklån og er dermed gældfri for første gang i 30 år, oplyste klubbens administrerende direktør, Jesper Jørgensen, til Ritzau i december.

/ritzau/FINANS