Dansk deleplatform henter millioninvestering: Udvider til europæiske storbyer

Den danske deleplatform Wedio har sikret 2,1 mio. kroner i finansiering og gør nu klar til at indtage London, Berlin og Amsterdam. Wedio er en deleplatform for videoudstyr, som Airbnb er det for boliger og Gomore for biler.

Stifterne af Wedio. Fra venstre: Daniel Sand, Morten Aebeloe og Kasper Vesth. I november 2018 satte de sig sammen i Aarhus og tog en vigtig beslutning: Det var tid til at kaste sig ud i iværksætterlivet fuldtids. Nu har de sikret millionfinansiering og er klar til at ekspandere til Europa. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Deleplatforme vinder mere og mere frem med virksomheder som Airbnb og Gomore blandt de mest markante og succesfulde.

Muligheden for at udleje sin private bolig eller bil til andre – eller omvendt leje ditto til eget brug – gør flere og flere danskere brug af. Men konceptet breder sig nu mere og mere ud.

På kort tid er endnu en deleplatform dukket op på den danske iværksætterscene.

Virksomheden Wedio er et delekoncept, som giver filmskabere og fotografer mulighed for at leje film- og fotoudstyr. Det danske startup har netop sikret en finansiering på 2,1 mio. kroner til at udbrede konceptet til London, Berlin og Amsterdam.

Blandt investorerne er holdet bag Gaest.com – en deleplatform for mødelokaler – der tilbage i januar blev opkøbt af Airbnb.

»Vi ville gerne have nogle ind, som kan bidrage med mere end kapital. Vores marked har været tænkt som globalt fra dag ét, og det skal investorerne understøtte,« siger Daniel Sand, medstifter af og CEO i Wedio.

Foruden de private investeringer har Wedio fået Vækstfondens startlån.

Klar til det europæiske marked

Daniel Sand fik ideen til Wedio, da han selv var freelance-filmskaber. Professionelt filmudstyr er dyrt, og det er ikke nemt for upcoming filmskabere at få råd til eksempelvis kameraer.

»Jeg tænkte, at jeg ikke var den eneste med det problem. Jeg skrev speciale om problemet på Aarhus Universitet, hvor jeg fik fat i flere hundrede danske filmfolk, der bekræftede, at der var noget om snakken,« siger han.

I midten af november 2018 sad Daniel Sand sammen med de to øvrige stiftere Morten Aebeloe og Kasper Vesth i Aarhus og besluttede, at det skulle det være nu. De sagde deres job op, og en måned senere var Wedio live.

Siden har de fået 1.200 brugere og er blevet udvalgt til et acceleratorprogram i Amsterdam. Derfor bor de tre stiftere plus to medarbejdere i en 50 kvadratmeter stor lejlighed i den hollandske hovedstad, mens de forbereder sig på at rulle konceptet ud til London, Berlin og netop Amsterdam i første omgang.

»Lige nu handler det om at få en masse medlemmer. I første omgang satser vi på professionelt filmudstyr, men tanken er, at vi i fremtiden skal hjælpe filmskabere med mere end bare deres udstyr,« siger Daniel Sand.