Dansk biotekselskab vil skabe nyt middel mod fedme

Danske Zealand Pharma satser på at udvikle et nyt middel mod fedme. Dermed kan det danske selskab komme i direkte konkurrence med Novo Nordisk, der sidder tungt på det amerikanske marked for fedmemedicin.

Danske Zealand Pharma satser på at udvikle et middel mod fedme i samarbejde med den tyske medicinalgigant Boehringer Ingelheim. Fold sammen
Læs mere
Foto: LIU JIN

Zealand Pharma er på vej til at tage et skridt videre i et samarbejde med tyske Boehringer Ingelheim om udviklingen af nyt middel til behandling af fedme.

Det danske biotekselskab oplyser torsdag, at lægemiddelkandidaten ZP4982 er på vej i kliniske fase 1-studier, hvilket udløser en milepælsbetaling til selskabet.

ZP4982, der er en langtidsvirkende amylin-analog, har i dyreforsøg vist sig at forebygge overvægt, hvilket antyder, at midlet kan bruges i behandlingen af fedme samt fedmerelaterede følgesygdomme, skriver Zealand Pharma.

Boehringer Ingelheim finansierer alle forsknings- og udviklingsaktiviteter under samarbejdet, der er en af to partneraftaler, de to selskaber har indgået med hinanden.

Under Amylin-aftalen, der blev indgået i 2014, har Zealand Pharma mulighed for at modtage op til 295 mio. euro i milepælsbetalinger. Foreløbigt har aftalen kastet 8 mio. euro af sig.

Zealand Pharma og Boehringer har også et samarbejde fra 2011 om udvikling af en GLP-1-analog. Den aftale involverer milepæle på op til 376 mio. euro, hvoraf der er udbetalt omkring 11 mio. euro.

Zealand og Boehringer vil fredag præsentere data fra prækliniske studier med ZP4982 under et symposium om fedme i København.

/ritzau/FINANS