Arnold Busck i Købmagergade åbner igen lørdag: Kurator ser positivt på mulighederne for salg

Boghandlen Arnold Busck åbner igen lørdag den 9. maj sin forretning i Købmagergade. Det sker som et led i salgsprocessen, efter at selskabet indgav konkursbegæring. Kurator ser positivt på mulighederne for salg.

Arnold Busck i Købmagergade er klar til at åbne igen. Arkivfoto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den helt centrale Arnold Busck-forretning i Købmagergade midt i København åbner igen lørdag.

»Butikker har det bedst med at holde åbent. Sådan er det også for den 124 år gamle Arnold Busck i Købmagergade,« lyder det i et Instagram-opslag, der viser et billede af butikken.

Det tilføjes, at »selv om covid-19 var tæt på at tage livet af den gamle herre, genåbner butikken i Købmagergade nu igen i morgen lørdag den 9. maj«.

Samtidig lyder det i opslaget, at åbningen sker, mens kuratorerne arbejder »på højtryk med at få Arnold Busck til at leve videre i relevante sammenhænge«.

Opslaget slutter med at understrege, at personalet står klar til at tage imod kunderne, og at de glæder sig til gensynet.

Kurators beslutning

Helle Busck Fensvig, der indtil konkursbegæringen var ejer og direktør i selskabet, bekræfter over for Berlingske, at butikken åbner igen, og fortæller, at det er kurators beslutning at åbne butikken igen.

»Det er en beslutning, kurator har truffet, og det ligger i konkursboet, og derfor er det konkursboet, som har truffet den beslutning,« siger hun.

I en pressemeddelelse bekræftes beslutningen yderligere.

Her understreges det, at kuratorerne har arbejdet intenst på at få Arnold Busck eller dele heraf til at leve videre i relevante sammenhænge.

»Om og i så fald i hvilke sammenhænge dette kan lade sig gøre, er alt for tidligt at spå om, men der er ingen tvivl om, at såvel butikker som varer har det bedst med at være tæt på kunderne,« lyder det i meddelelsen.

Helle Busck Fensvig fotograferet i den lukkede butik på Købmagergade. Lørdag åbner den igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Positiv over for salg

Advokat Peter Wedel Ranch Krarup, der er partner i advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen, som er en af to kuratorer i konkursboet, fortæller, at genåbningen sker som et led i salgsprocessen.

»Det er et led i den salgsproces, vi er i gang med. Vi spiller på flere tangenter og arbejder på at få solgt en del af butikkerne. Så det er for at komme i gang med en genåbning, så butikkerne får en større værdi i forhold til et salg,« siger han til Berlingske.

Han forklarer, at det i første omgang drejer sig om butikken i Købmagergade. Hvis salgsprocessen trækker ud, kan det være, at flere af butikkerne følger trop. Han er samtidig positiv med hensyn til salget.

»Jeg ser positivt på mulighederne for at sælge en større del eller de fleste af butikkerne,« siger han.

Måtte lukke og slukke 27. april

Nyheden om konkursbegæringen kom 27. april, hvor Arnold Busck valgte at lukke alle kædens butikker.

»Likviditeten er sluppet op. Så kort kan det siges. Covid-19-nedlukningen har gjort det umuligt at holde virksomheden kørende,« lød forklaringen.

Arnold Buscks oldebarn Helle Busck Fensvig måtte derfor lægge familiens livsværk i graven. I et stort interview til Berlingske satte hun ord på hele forløbet omkring konkursbegæringen.

Læs det store interview her.

Siden er det kommet frem, at Bog & idés 72 selvstændige boghandler øjner mulighed for yderligere ekspansion med blikket rettet mod Arnolds Buscks butikker.

»Jeg både håber og har en helt klar forventning om, at butiksejerne i Bog & idé kigger på Arnold Buscks butikker,« sagde Marianne Lyngby Pedersen, som er direktør for Indeks Retail A/S, der er kædekontor for Bog & idé samt to andre kæder, Boghandleren og Legekæden, til Berlingske torsdag.

Hun har allerede fået flere henvendelser fra Bog & idés butiksejere om råd og vejledning med henblik på at overtage nogle af Arnold Buscks butikker.

»Det er den enkelte ejers initiativ, og vores ejerkreds er rigtig dygtig til at vurdere, om det er noget, de skal gå ind i,« sagde hun.