Apple dropper trådløs satsning

Teknologikæmpen Apple har for en sjælden gangs skyld måttet opgive at lancere et produkt, der ellers var ventet allerede tilbage i 2018, og som skulle hjælpe forbrugerne med at holde alle deres Apple-produkter opladede.

Apple-topchef Tim Cook må indse, at selskabets trådløse opladningsprodukt ikke bliver til virkelighed. Teknologikæmpen har opgivet at føre produktet i produktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephen Lam / Reuters / Ritzau Scanpix

Når først en af Apples direktører står oppe på scenen til et af teknologimastodontens lanceringsbegivenheder og introducerer et kommende produkt, så plejer det selv sagt at være en garant for, at forbrugerne inden længe kan få langet det produkt henover disken.

Men for en sjælden gangs skyld er der gået noget galt hos verdens næstmest værdifulde selskab - Apple er målt på markedsværdi kun overgået af Microsoft.

Apple har ifølge flere amerikanske medier officielt opgivet at få virksomheds trådløse opladningsprodukt - AirPower - sat i produktion.

»Efter mange anstrengelser har vi konkluderet, at AirPower ikke vil nå vores høje standarder, og vi har annulleret projektet,« lyder det fra Dan Riccio, Apples koncerndirektør for »hardware engeneering«, i en meddelelse.

Apple introducerede produktet tilbage i september 2017 i forbindelse med, at man lancerede iPhone X. Det skulle have været en hvid måtte, som var tilsluttet stikkontakten. Oven på måtten kunne man så lægge sin iPhone, smarturet iWatch og de trådløse høretelefoner AirPods, som så ville kun lade op trådløst. Apple havde endda også søgt et patent, som indikerede, at måtten på sigt måske ville kunne overføre strøm til produkterne i luften, så man ikke engang behøvede at placere sin telefon på selve måtten.

Flere af medierne skriver om rygter om, at selskabets ingeniører ikke har kunnet knække koden i forhold til at undgå, at måtten blev for varm og overophedede, men det er ikke bekræftet af Apple selv.

Prisen for AirPower blev aldrig offentliggjort, men forskellige medier havde via kilder bud, der lå på mellem 130 og 200 dollar - svarende til godt 860 kroner til 1.300 kroner.

Det var forventningen, at AirPower skulle være lanceret i 2018, men det blev rykket. Så sent som i forrige uge lancerede Apple den seneste udgave af selskabets trådløse høretelefoner, hvor det endda stod på nævnt på emballagen, at de ville fungere sammen med AirPower. Men nu bliver det altså endelig opgivet at få produktet ud over rampen.

Apples marketingdirektør Philip Schiller introducerede allerede tilbage i september 2017 det trådløse opladningsprodukt AirPower, men produktet bliver aldrig til virkelighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSH EDELSON / AFP PHOTO / Ritzau Scanpix.