Amazon haler i stormfart ind på Apple og Spotify

Internetgiganten rykker frem for fuld musik og har nu 32 millioner betalende abonnenter på sin streamingtjeneste.

Internetgiganten Amazons musikstreamingtjeneste er nu oppe på 32 millioner betalende brugere. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny spiller rykker med hastige skridt frem i vognen på musikstreamingfronten.

Det er internetgiganten Amazon, hvis musikstreamingtjenester Unlimited og Prime Music i april rundede 32 millioner lyttende abonnenter. Amazon Music Unlimited er på et år vokset med omkring 70 procent og ånder nu Apple Music i nakken, skriver den britiske finansavis Financial Times.

Verdens største musikstreamingtjeneste er svenske Spotify, som nu er oppe på 100 millioner betalende lyttere – inklusiv dem, der har prøveabonnement men har afleveret deres kreditkort – og dermed er vokset med 25 procent på et år. Dertil kommer 117 millioner, som lytter gratis med mod at få afspillet reklamer undervejs.

Apple Music er oppe på 60 millioner betalende brugere i juni 2019 mod 50 millioner i maj 2018. Apple Music er udelukkende en betalingstjeneste.

Den sorte hest

»Amazon er den sorte hest. Folk lægger ikke så meget mærke til dem, men de har været svært effektive,« siger Mark Mulligan, analytiker hos Midia Research, til avisen.

Amazon Music blev åbnet i efteråret 2016, to år efter Apple Music. Musiktjenesten har taget fart som en brik i Amazons enorme puslespil, hvor internetgiganten – der begyndte som en netboghandel men i dag er et helt imperium med stifter Jeff Bezos i spidsen – udvider forretningen på alle områder med netbutikken som omdrejningspunkt.

Musiktilbuddene er således en integreret del af Amazons smarte højttalere, Echo, hvor man kan købe musikabonnement for kun fire dollars om måneden, hvis man udelukkende lytter til musikken gennem Echo-højttalere. Normalt koster Amazon Musik ti dollars om måneden, men de stadig flere Prime-medlemmer, som bl.a. kan bestille varer hos Amazon og få dem leveret samme dag, kan få abonnementet for otte dollars.

Både Spotify og Apple Music koster i USA ti dollars om måneden.