60 millioner abonnerer nu på Apples musik

Apple Music mindsker afstanden til verdens største musikstreamingtjeneste, Spotify.

Apple-topchef Tim Cook og den ansvarlige for Apples tjenester, Eddy Cue (til højre), præsenterede i juni 2015 Apple Music, som nu haler ind på svenske Spotify. Arkivfoto: Justin Sullivan, Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er penge i musik – store penge. Og Apple fortsætter med at mindske afstanden til sin nærmeste rival, Spotify, ved nu at runde 60 millioner brugere.

Eddy Cue, som er Apples ansvarlige for mange af de tjenester, som iPhone- og iPad-producenten driver, bekræfter brugertallet, som dog indbefatter dem, der har et gratis prøveabonnement hos Apple Music.

De senest offentliggjorte brugertal er fra maj 2018, hvor Apple Music havde 50 millioner betalende brugere. Apple Music er udelukkende en betalingstjeneste.

Spotify og Apple i slagsmål

Verdens største musikstreamingtjeneste er svenske Spotify, der både kan høres gratis, og hvor man ved at betale abonnement får adgang til flere funktioner. Spotify rundede for nylig 100 millioner betalende brugere. Dette tal indbefatter dog også dem, der har prøveabonnement men har afleveret deres kreditkortoplysninger. Dertil kommer 117 millioner, som lytter med og får reklamer indimellem.

Apple kastede sig ind i musikstreaming i 2015 og har nydt godt af, at den er en integreret del af alle iPhone-telefoner og iPad-tablets, der sælges.

Spotify er stiftet i 2008.

De to giganter er del af en sag, som Spotify har rejst over for EUs konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. Spotify klagede i marts over, at Apple misbruger sin magt over App Store-netbutikken, hvor man henter apps til sin telefon eller tablet, for at fremme Apple Music. Spotify klager over, at Apple tager 30 procent i afgift, når man bruger betalingssystemet i App Store til at sælge abonnementer. Spotify har fået opbakning fra den franske musikstreamingtjeneste Deezer. Apple hævder, at Spotify kun betaler 15 procent for 680.000 af sine 100 millioner betalende brugere.

Andre større musikstreamingtjenester på markedet er amerikanske Tidal, Amazon Music og Google Play Music og herhjemme YouSee Musik.