Canal Digital mister kunder men tjener flere penge

Den hårde konkurrence på det danske TV-marked mærkes hos Danmarks sjettestørste TV-udbyder, hvis nye TV-boks har afbødet frafaldet af kunder, som dog vil fortsætte i år.

Canal Digital lancerede sidste år en ny TV-boks, som samler de klassiske TV-kanaler og streamingtilbud i ét overblik på TV-skærmen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er stadig svært for Danmarks sjettestørste TV-leverandør, Canal Digital, at fastholde kunderne. Til gengæld tjener selskabet flere penge end før.

Det fremgår af regnskabet for 2018. Her taler Canal Digital om »en lille kundeafgang« uden at ville oplyse, hvor mange kunder selskabet faktisk har. Men omsætningen voksede fra 436 mio. kr. i 2017 til 449 mio. kr., mens driftresultatet (EBITDA) steg fra 25,5 til 38,4 mio. kr.

Canal Digital forventer i 2019, at antallet af privatkunder vil opleve »et mindre fald«, mens man forventer at kunen fastholde antallet af erhvervskunder og nå et uændret driftsresultat.

Canal Digital, der leverer TV-signalerne via satellit, ejes af den norske telegigant Telenor, som dog har valgt at køre selskabet helt separat fra Telenors øvrige forretning og således ikke samsælge telefoni, internetforbindelser og TV, sådan som Telenors konkurrenter gør.

Ny TV-boks godt modtaget

Kommerciel direktør hos Canal Digital, Claus Petersen, tilskriver lanceringen i 2018 af den nye TV-boks OnePlace, at selskabet har klaret sig økonomisk bedre.

»Boksen giver nem og umiddelbar adgang til såvel flow-TV (traditionelle TV-kanaler, red.) som streamet indhold, apps og spil, og det er faldet i rigtig god jord hos kunderne,« siger han i en kommentar, hvor han også medgiver, at konkurrencen fra både traditionelle TV-distributører og fra streamingtjenester er hård i Danmark.

Canal Digital leverer også TV til antenneforeninger og har nu 22.000 husstande som kunder på den måde.

Det TDC-ejede YouSee er Danmarks største TV-leverandør med SE/Sydenergis to selskaber, Stofa og Boxer, som nummer to og tre. Waoo, der ejes af en række energiselskaber, er nummer fire, og Viasat nummer fem.