3F varsler konflikt mod Ilse Jacobsen

Fagforeningen 3F varsler konflikt mod Ilse Jacobsen, hvis ikke der bliver tegnet overenskomst for medarbejderne hos den kendte iværksætters lager i Gilleleje og kurbad i Hornbæk.

Arkivfoto. 3F varsler konflikt mod Ilse Jacobsen, skriver fagforeningens fagblad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medarbejderne hos Ilse Jacobsens kurbad i Hornbæk og lager i Gilleleje har ikke nogen overenskomst. Det skal der laves om på, mener fagforeningen 3F, der nu varsler strejke. Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge fagbladet tilbydes de 10-19 ansatte i kurbadets restaurant ingen overenskomst. Det gør de 11 medarbejdere på lageret i Gilleleje heller ikke.

3F Nordsjælland Øst har efterspurgt en overenskomst i både 2016 og 2017 uden held. Derfor varsler de nu konflikt.

»Det er slut med tålmodigheden. Vi har flere gange fremsendt krav om en overenskomst og givet Ilse Jacobsens virksomheder en meget lang snor, uden at der er sket noget eller blevet taget initiativ til at rette op på forholdene,« siger næstformanden i 3F Nordsjælland Øst, Ronny Iversen, til Fagbladet 3F.

Til fagbladet siger han også:

»Derfor har vi sat en proces i gang, som kan føre til en konflikt mod Ilse Jacobsen. Og hvis det ikke virker, kan vi udvide til en sympatikonflikt med andre fagforbund. Vi har i de seneste to år haft flere sager med ansatte hos Ilse Jacobsen, der ikke har fået deres feriepenge, ikke har fået løn under sygdom eller har oplevet dårligt psykisk arbejdsmiljø.«

I en skriftlig kommentar til Fagbladet 3F skriver HR-chefen i Ilse Jacobsens virksomhed, Michala Mørch:

»Det er os bekendt ikke nogen ansatte i vores virksomheder, som har ytret ønske om at komme på overenskomst. I det hele taget blander vi os slet ikke i, om vores ansatte er medlem af en fagforening eller ej. Det er deres egen private sag. Hvis der skulle være ansatte, som ønsker at komme på en overenskomst, er vi selvfølgelig villige til at tale med dem om det. I det hele taget giver vi vores medarbejdere høje lønninger, pension og ferie som er lovpligtigt, ligesom vi selvfølgelig arbejder ud fra funktionærloven og ferieloven.«

Sagen kommer efter nogle hektiske dage i Hornbæk. Søndag kunne Berlingske afdække, hvordan en lang række medarbejdere oplevede arbejdsmiljøet i Ilse Jacobsens virksomheder som decideret »ødelæggende.«

Siden kritiserede bestyrelsesformanden Morten Albæk også ledelsen, ligesom det kom frem, at virksomheden stod over for et skift i ledelsen. Blandt andet skal Ilse Jacobsens mand, Jesper Bo Jacobsen, gå fra at være CEO til bestyrelsesformand.

Berlingske har ligeledes afdækket, hvordan Ilse Jacobsen gav en ingeniørfejl skylden for hendes kurbads konkurs. En sag, hvor Voldgiftsnævnet nåede frem til en helt anden konklusion.

Tirsdag meddelte Ilse Jacobsen, at hun trækker sig fra det populære DR-program »Løvens Hule« efter kritikken.