Ilse Jacobsen forlader Løvens Hule: »Jeg skal ærligt erkende, at jeg også er ked af det«

De seneste dage har Berlingske afdækket kritisable forhold i Ilse Jacobsens virksomhed i Hornbæk. Som konsekvens af dækningen har hun valgt at trække sig fra DR-programmet »Løvens Hule«, hvor hun i tre sæsoner har ageret investor i det populære iværksætterprogram. Dermed bliver tre ud af fem »løver« nye i den kommende sæson.

»Historierne i pressen de seneste dage har gjort stort indtryk på mig personligt, og jeg skal ærligt erkende, at jeg også er ked af det,« skriver designer og iværksætter Ilse Jacobsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fjerede sæson af »Løvens Hule« bliver uden Ilse Jacobsen.

Det står klart, efter at hun i en Facebook-opdatering har meddelt, at hun trækker sig fra programmets kommende sæson, der skulle begynde optagelserne i slutningen af måneden.

Det kommer, efter at Berlingske søndag kunne fortælle, hvordan en lang række medarbejdere oplevede arbejdsmiljøet i Ilse Jacobsens virksomheder som »ødelæggende«, og at Ilse Jacobsen selv ofte stod i midten af de mange konflikter.

I Facebook-opslaget skriver hun:

»Historierne i pressen de seneste dage har gjort stort indtryk på mig personligt, og jeg skal ærligt erkende, at jeg også er ked af det. Selv om vi allerede har taget hånd om de problemstillinger, der er beskrevet i pressen, har den megen fokus gjort det nødvendigt, at jeg bruger kræfterne på mine virksomheder.«

Historien fortsatte mandag i Berlingske, hvor bestyrelsesformand i IJH A/S, Morten Albæk, kritiserede ledelsen, der til daglig udgøres af Ilse Jacobsen og hendes mand, Jesper Bo Jacobsen, mens han også bebudede en snarlig udskiftning i toppen af virksomheden.

Tirsdag kunne Berlingske afdække, hvordan Ilse Jacobsen i 2016 forklarede konkursen i sit kurbad med en ingeniørfejl. En forklaring, der står i skærende kontrast til en afgørelse, Voldgiftsnævnet traf tidligere samme år.

Ilse Jacobsen oplyser, at hun ikke ønsker at medvirke i et interview om beslutningen om at trække sig fra det kendte DR-program.

DR: Vi har været glade for samarbejdet

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan Ilse Jacobsen undervejs i »Løvens Hule« har investeret 2,5 millioner kroner i forskellige projekter.

På hendes hjemmeside er investeringerne beskrevet, men i dag er fem af de iværksættere, Ilse Jacobsen har investeret i, fjernet fra hjemmesiden. Og tre af virksomhederne har hun helt trukket sin investering fra.

Erling Groth, den ansvarshavende redaktør for DR på programmet, fortæller, at han som alle andre først har modtaget beskeden nu.

»Jeg har lige set det, og vi respekterer selvfølgelig hendes beslutning. Nu skal vi i fuld gang med at finde en afløser,« siger han.

Tidligere udtalte han til B.T., at holdet bag »Løvens Hule« skulle diskutere den seneste tids kritiske historier. Men så langt nåede de aldrig, fortæller Erling Groth.

»Vi har ikke nået at træffe nogen beslutninger, men vi har været glade for samarbejdet. Nu er det slut, og så er mit fokus, at vi i den grad skal tænke fremad og finde en afløser,« tilføjer han.

I »Løvens Hule« præsenterer håbefulde iværksættere deres ideer for panelets fem »løver«, som kan investere i de unge virksomheder. Men i den kommende sæson bliver det et væsentligt anderledes hold af investorerer.

Foruden Ilse Jacobsen har panelet hidtil bestået af Jesper Buch, Christian Stadil, Birgit Aaby og Tommy Ahlers – hvoraf de to sidstnævnte heller ikke deltager i den kommende sæson.

I den kommende sæson skal erhvervsmændene Jan Dal Lehrmann og Peter Warnøe erstatte dem, mens DR nu har ganske kort tid til at finde en afløser for Ilse Jacobsen.

I Facebook-opslaget skriver Ilse Jacobsen:

»Selv om jeg holder utroligt meget af Løvens Hule, er jeg først og fremmest forretningskvinde med ansvar for over 100 dygtige medarbejdere og en række virksomheder. De fortjener, at mit fokus er på dem. Jeg håber derfor, at DR kan finde en stærk investor til at tage min plads, selv om varslet desværre er kort.«

Foruden rollen som »løve« er Ilse Jacobsen medlem af bestyrelsen i Vækstfonden.