»3« skifter Telia ud med TDC

Mobilkunder hos »3« og Oister vil fremover have TDC som sikkerhedsnet, når de ikke kan få dækning fra »3« selv.

TDC leverer fremover sikkerhedsnet til »3«s mobilkunder. Arkivfoto: Carsten Andersen, »3« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver fra februar TDCs mobilnet, der skal supplere, hvor teleselskabet »3«s eget net ikke dækker i Danmark.

»3«, der er det fjerdestørste teleselskab herhjemme, skifter dermed fra Telia, som de seneste to år har leveret supplerende dækning til »3«s og det »3«-ejede lavprismobilselskab Oisters mobilkunder. Aftalen med TDC gælder både 2G, 3G og 4G, oplyser de to selskaber – altså både tale, beskeder og data.

»3«s eget mobilnet med flere end 2.100 master og antenner dækker ifølge selskabet selv 98 procent af den danske befolkning med 4G men altså ikke 98 procent af Danmarks areal. TDCs mobilnet skal tage over, når »3«s 1,33 millioner mobilkunder kommer til områder, hvor »3« ikke selv har dækning, eller når der er fyldt op på master og antenner.

Bedre netværk i yderområderne

»Vi arbejder hele tiden på at optimere og udbygge vores netværk. I nogle få områder kan det dog stadig bedst betale sig for os at leje os ind på et andet netværk. Derfor er det meget glædeligt, at vi nu har sikret en ny, god roamingaftale med TDC. Aftalen inkluderer også 4G. Det betyder, at netværksoplevelsen i yderområderne bliver endnu bedre,« siger »3«s danske topchef, Morten Christiansen.

Hvor meget »3« betaler for aftalen, er ikke oplyst.

Der er tre landsdækkende mobilnet i Danmark: TDCs, Telenors og Telias fælles samt »3«s.

»3« skiftede fra TDC til Telia 1. marts 2016 i det, der dengang var Danmarks allerstørste teleaftale. Heller ikke dengang blev prisen oplyst. Dengang gik mellem fem og ti procent af »3«s mobiltrafik gennem TDCs net, men det var, før 4G-nettet for alvor tog fart.