3 fortsætter fremgang, men slår ikke Telia

Endnu 21.000 mobilkunder skiftede i januar-marts til 3 og lavprisselskabet Oister. Effekten af coronakrisen vil vise sig i de kommende måneder, siger 3s topchef.

I årevis er kundetallet hos Danmarks fjerdestørste teleselskab, 3, kun gået frem, og årets første måneder er ingen undtagelse. PR-foto: Carsten Andersen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om 3 fortsætter med at skovle nye mobilkunder ind, er det ikke nok til at slå Telia af pladsen som Danmarks tredjestørste teleselskab.

Endnu 21.000 danskere valgte i januar-marts at gøre 3 og 3s lavprisselskab Oister til deres mobilselskab, således at 3 nu er oppe på 1.444.000 mobilkunder. Samtidig tjener 3 flere penge i Danmark og har øget sit driftsresultat (EBITDA) til 230 millioner kroner mod 216 millioner for et år siden.

Det betyder, at 3 på et år har fået 91.000 flere mobilkunder. 3 sælger hverken TV, bredbånd eller fastnettelefoni som sine konkurrenter hos TDC, Telenor og Telia.

Topchef: Marts har ikke været nem

3 ejes med 60 procent af hongkongkonglomeratet Hutchison Whampoa, som har en af Asiens rigeste mænd, Li Ka-shing, i spidsen, og med 40 procent af den svenske milliardærfamilie Wallenbergs investeringsselskab, Investor AB.

Omsætningen i Danmark steg fra 622 millioner kroner i 1. kvartal 2019 til 673 millioner kroner i årets tre første og mærkværdigste måneder under coronakrisen.

»Vi er godt tilfredse med, at vi i endnu et kvartal er blevet tilvalgt af endnu flere danskere. Det har ikke været en nem opgave i marts måned, men omstændighederne til trods kan vi se tilbage på et kvartal, hvor vi har leveret et flot serviceniveau. Vi fik på rekordtid omstillet os til en ny hverdag, da landet blev lukket,« siger Morten Christiansen, der er adm. direktør for 3 i Danmark og samtidig topchef for 3 i Skandinavien, som også omfatter Sverige.

15 butikker lukket under coronakrisen

Også 3 har været ramt af tvangslukningerne af landets storcentre. Her har 3 nemlig 15 butikker, som har været lukket siden midten af marts. Hos konkurrenten Telia har halvdelen af butikkerne været lukket.

»Marts blev naturligvis påvirket af coronakrisen. Vi kunne også allerede i marts mærke, at erhvervsmarkedet blev ramt af usikkerhed. Coronakrisen afspejler sig derfor også hos os i resultatet for første kvartal. Vi forventer, at vi kommer til at se den fulde effekt af krisen i andet kvartal,« siger Morten Christiansen.

3, der åbnede i Danmark i oktober 2003, har eget mobilnet i Danmark og en aftale med TDC, så 3-kunder automatisk hopper over på TDCs net, hvis der ikke er dækning til 3s eget net.

3 har gennem de seneste år især vundet kunder på at have fjernet de forhadte roamingafgifter, altså ekstrabetalingen for at bruge telefonen og dataforbindelsen i udlandet. 3 var den første, der systematisk begyndte at afskaffe roamingafgifterne i landet verden over og altså ikke blot i EU, hvor alle EU-borgere de seneste to år har kunnet bruge deres telefon og data uden ekstrabetaling, som om de var i deres hjemland.

Telenor fremlægger sine regnskabstal for årets første tre måneder 28. april, og TDC runder som altid af 7. maj.