Som 17-årig googlede hun, hvordan hun kunne undgå »asiatiske øjne« efter fest. Ti år senere blev hun vraget som chefredaktør

Den nyudnævnte Teen Vogue-chefredaktør, Alexi McCammond, må forlade jobbet, inden hun er begyndt, på baggrund af »homofobiske« og »racistiske« kommentarer om asiater fra 2011. Opsigelsen sker samme uge, som en ny racedebat ruller i USA efter mordet på seks asiatiske kvinder, og skriver sig ind i en række tilfælde af »cancel culture«.

Modemagasinet Vogues »lillesøster« Teen Vogue er endt i en shitstorm, efter at det er kommet frem, at magasinets nyudnævnte chefredaktør i 2011 skrev »racistiske« og »homofobiske« kommentarer om asiater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Cassi Namoda/Conde Nast Italia

Hun var kun én uge fra at indtage drømmestillingen som chefredaktør på modemagasinet Teen Vogue.

I stedet er 27-årige Alexi McCammond nu blevet seneste offer for cancel culture og må afbryde samarbejdet med magasinet, inden det er begyndt.

Alexi McCammond blev ramt af en shitstorm, efter at det er kommet frem, at hun i 2011 – som 17-årig – skrev »racistiske« og »homofobiske« kommentarer om asiater på Twitter. Protesterne mod McCammond indtræffer samme uge som en ny debat om behandlingen af asiater er blusset op i USA efter drabet på seks asiatiske kvinder.

Det skriver New York Post.

McCammond skrev i 2011 på Twitter, at hun efter en fest googlede, hvordan hun kunne undgå at vågne med »opsvulmede, asiatiske øjne«.

I en række tweets skrev McCammond også, at hun var vred på en »dum asiatisk« underviser, der havde givet hende en dårlig karakter i skolen. McCammond slettede de pågældende tweets i 2019 og undskyldte for dem.

Efter at Conde Nast, der udgiver Teen Vogue, offentliggjorde ansættelsen af Alexi McCammond, valgte 20 medarbejdere at sende et brev til magasinets ledelse, herunder chefen for Vogue, Anna Wintour, hvori de gav udtryk for »forfærdelse«.

Conde Nast udtaler, at man var bekendt med de pågældende tweets inden ansættelsen, men at de fandt McCammonds undskyldninger tilstrækkelige. Virksomheden skiftede dog mening, efter at raseriet mod McCammond i denne uge tog til i styrke. Og efter at Asian American Journalist Association gik ind i sagen og opfordrede Conde Nast til at ophæve ansættelsen.

Efter kritikken var McCammond hurtigt ude på Twitter, hvor hun på ny undskyldte sine tidligere tweets og meddelte, at hun alligevel ikke ville være chefredaktør på Teen Vogue.

»Mine tidligere tweets har overskygget det arbejde, jeg har gjort for at fremhæve de mennesker og emner, som jeg holder af. Derfor har Conde Nast og jeg besluttet, at vore veje skilles,« skrev hun blandt andet.

Den 27-årige McCammond blev betragtet som en »spirende stjerne« inden for sit felt, beskriver flere medier. I 2019 blev hun af National Association of Black Journalists kåret til årets nye journalist. McCammond ville have været Vogues tredje sorte chef.

Asiatisk had

Diskussionen om McCammonds tidligere tweets kommer på et tidspunkt, hvor der er øget fokus på stigningen af hadforbrydelser mod amerikanske asiater.

Drabet på seks asiatiske kvinder, der arbejdede på tre massageklinikker, har sat gang i flere protester i USA. Selvom myndighederne endnu ikke har fastlagt motivet som en hadforbrydelse, har drabene sat gang i racedebatten.

På sociale medier beskriver mange asiater, at de har oplevet en stigning i hadforbrydelser. Især under pandemien, hvor mange med asiatisk udseende får skylden for coronavirussen.

»Dette er resultatet af et helt år, hvor Donald Trump brugte udtrykkene »kinesisk virus« og »Wuhan-virus« og skabte et had,« siger en repræsentant for asiatiske kongresmedlemmer til Politico.

Samtidig kritiseres politiet for ofte ikke at anerkende hadforbrydelser for, hvad de er, men i stedet pålægge forbryderne andre motiver.

»Registrering af hadforbrydelser mod asiatiske amerikanere er så lav, fordi de (politiet, red.) ikke engang er villige til at acceptere, at vi diskrimineres og chikaneres på grund af vores race,« forklarer Sung Yeon Choimorrow, administrerende direktør for National Asian Pacific American Women's Forum, til The Guardian.

Præsident Joe Biden og vicepræsident Kamala Harris, der er i færd med en rundrejse i USA i forbindelse med deres »Help is Here«-turné, har annonceret, at de vil mødes med lederne for det amerikansk asiatiske samfund i Atlanta efter skudepisoderne.

»Cancel culture«

Alexi McCammond er langtfra den første, der er blevet offer for, hvad flere kalder cancel culture, der beskrives som den militante venstrefløjs forsøg på at lukke munden på mennesker, man på venstrefløjen ikke kan lide.

Senest er journalisten Piers Morgan stoppet som vært på »Good Morning Britain«, efter at han i selvsamme program fortalte, at han ikke troede på hertuginde Meghan Markles påstande.

»Jeg blev således det seneste ‘offer’ for den cancel culture, der gennemsyrer vores land, hvert minut, hver time, hver dag,« skrev tv-værten på Instagram om sin exit.

På The New York Times mistede den erfarne og anerkendte journalist Donald G. McNeil også sit job tidligere i år. Det skete efter klager over, at han i 2019 under en middag på en studietur brugte N-ordet. Opsigelsen skete, selvom McNeil brugte udtrykket i en forklarende kontekst, da han blev stillet et spørgsmål om N-ordet.

I første omgang slap McNeil, hvis dækning af coronapandemien er indstillet til Pulitzerprisen, med en påtale fra avisens ledelse. Dette fik dog 150 af hans kollegaer til at skrive under på, at de havde følt sig »dybt berørte« af situationen, og dermed blev McNeail fyret.