Mens »Good Morning Britain« bløder seere, er Piers Morgans bog strøget til tops på bestsellerlisten

Piers Morgan mistede i sidste uge sit job som vært på »Good Morning Britain«. Nu kan tv-værten glæde sig over, at hvad han kalder sin »kamp for ytringsfriheden«, har ført hans bog til tops på bestsellerlisten.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ville være en underdrivelse at skrive, at Piers Morgan må formodes at være en lille smule selvtilfreds i disse dage. For nok har han mistet sit job, men nu er den forhenværende tv-værts bog strøget til tops på bestsellerlisten.

Siden Piers Morgan i forrige uge forlod »Good Morning Britain« – efter hård kritik for udtalelser om hertuginde Meghan – har morgenprogrammet, hvor tv-værten plejede at sige godmorgen til briterne med tirader af tilsvininger, mistet hundredtusinder af seere. Morgenprogrammet, der netop havde kæmpet sig op på knap to millioner seere, har mistet en halv million seere i den forgange uge, skriver flere britiske medier.

Samtidig er Piers Morgans bog »Wake Up: Why the world has gone nuts« i weekenden strøget til tops på Amazons bestsellerliste over mest solgte bøger. Bogen befinder sig netop nu på en fjerdeplads.

Cancel culture

I bogen fra oktober 2020 skriver Piers Morgan, at det er tid til at »vende tilbage til den sunde fornuft« og afslutte »cancel culture«.

»Hvis du som jeg er træt af at få fortalt, hvordan du skal tænke, tale, spise og opføre dig, så er denne bog noget for dig,« står der i beskrivelsen af bogen.

Om det er skæbnens ironi eller ej, har Piers Morgan mistet sit job på grund af den »cancel culture«, han for kun få måneder siden forsøgte at komme til livs. »Cancel culture« er den militante venstrefløjs forsøg på at lukke munden på mennesker, som de ikke kan lide.

Piers Morgan mener, at han kæmper for ytringsfriheden og retten til at forholde sig kritisk til alle – uanset hudfarve og status.

»Jeg mistede mit job hos »Good Morning Britain«, fordi jeg valgte ikke at undskylde for ikke at tro på Meghan Markles påstande i hendes interview med Oprah Winfrey. Jeg blev således det seneste ‘offer’ for den cancel culture, der gennemsyrer vores land, hvert minut, hver time, hver dag.«

»Jeg tror, at forsvaret for ytringsfrihed og retten til at udtrykke sine meninger er det vigtigste spørgsmål i min karriere og det vigtigste spørgsmål i det britiske samfund,« skriver Piers Morgan på Instagram, hvor han opfordrer folk til at købe sin bog.

Vejrværten sagde fra

Kun to dage efter Meghan og prins Harrys interview med Oprah Winfrey mistede Piers Morgan sit job som vært på ITV-programmet »Good Morning Britain«,

Piers Morgan kom med et raserianfald mod hertuginde Meghan efter at have set hertugparrets interview. Til sidst fik programmets vejrmand, Alex Beresford, nok.

Morgan var »djævelsk« i sine angreb på Meghan, sagde Beresford blandt andet. Som en magtfuld hvid mand talte Morgan »tydeligvis om noget, som han ikke fuldt ud forstår«, forklarede Beresford, hvilket fik Morgan til at udvandre fra sit eget program – for aldrig at vende tilbage igen.

Alex Beresford var ikke den eneste, der havde fået nok af Piers Morgan. ITV modtog over 41.000 klager over Piers Morgan efter programmet. Blandt afsenderne på klagerne var både kolleger til Morgan og hertuginde Meghan selv.