Rasmussen forberedt på angreb

I modsætning til andre havde Michael Ramussen lugtet lunten, da Astana-holdet angreb. Derimod er CSCs amerikaner David Zabriskie ude af løbet.

Som langt flertallet af løbets favoritter havde Michael Rasmussen fornemmet, hvilken vej sidevinden blæste, da Alexandre Vinokourov og resten af Astana-holdet sprængte feltet i går.

Bagefter fortalte den gule trøje, at han forudså et fremstød fra det kasakhstanske hold, hvorfor han klogelig holdt sig helt fremme, og da angrebet kom, havde danskeren tre beskyttende holdkammerater omkring sig. Blandt disse den tidligere kaptajn Denis Menchov, der nu viser sig som værdifuld hjælper og helt har droppet egne ambitioner.

Mod slutningen blev tempoet for alvor skruet i vejret, men fra en position midt i feltet havde Rabobank-kvartetten fuld kontrol. Det samme bør gentage sig i dag, hvor etapen er noget mere kuperet, hvorfor der kan ventes et udbrud bestående af stærke ryttere uden den store betydning i klassementet. Med mindre da Vinokourov & Co. kaster sig ud i endnu et angreb.

Om gårsdagens mest prominente offer, den franske mester Christophe Moreau, konstaterede Rasmussen tørt, at der nu er en mindre at holde øje med. Team CSC var tæt på ny etapesejr, men den tidligere gule trøje Fabian Cancellara måtte tage til takke med andenpladsen. Værre var det, at David Zabriskie faldt for tidsfristen og derfor ikke er med på enkeltstarten i morgen. Hvis ellers det danske hold, der fører holdkonkurrencen, går efter den sidegevinst, kan det blive kostbart at skulle undvære en perfekt temporytter som amerikaneren, om end han ikke har gjort meget væsen af sig i dette løb.