Nyt NBA-førstevalg vil genrejse slagen klub

Markelle Fultz blev valgt først i årets NBA-draft, og han skal anføre et ungt Philadelphia 76ers-hold.

NBA-holdet Philadelphia 76ers valgte Markelle Fultz (th.) først af alle i årets NBA-draft. Scanpix/Brad Penner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York. Natten til fredag blev de kommende basketballstjerner valgt i årets NBA-draft, hvor holdene på skift vælger de bedste collegespillere.

Philadelphia 76ers havde byttet sig til at have det første valg af alle for andet år i træk, og med det valg hentede man 19-årige Markelle Fultz.

Fultz er endnu en brik i det spillerpuslespil, som Philadelphia forsøger at lægge for at skabe et ungt hold, der kan bringe klubben tilbage i toppen af NBA.

Den opgave føler Markelle Fultz sig klar til.

»Jeg glæder mig til at komme til klubben og give alt, hvad jeg har i mig, så vi forhåbentlig kan vende tingene,« siger Fultz ifølge AFP efter draften.

Sidste år valgte klubben australieren Ben Simmons først, men grundet en fodskade kom han aldrig i aktion i sidste sæson.

De to bliver hjørnesten på det unge hold, der de kommende år skal genrejse Philadelphia 76ers, som ikke siden 2005 har fået flere sejre end nederlag i en sæson.

19-årige Markelle Fultz lavede i gennemsnit 23,2 point, 5,9 assister og 5,7 rebounds i sin sidste collegesæson for Washington Huskies, der ellers kun vandt ni ud af 31 kampe.

Los Angeles Lakers havde det andet valg i draften, og her valgte man 19-årige Lonzo Ball.

Den første europæiske spiller til at blive valgt i draften var den store finne Lauri Markkanen på 2,13 meter. Han blev valgt som nummer syv af Minnesota Timberwolves.

/ritzau/