Kommentar: Nederlaget rokker ikke ved FCKs position

Det bliver det kommende Champions League-forløb, der får den største indflydelse på, hvor suveræne FCKerne bliver i Superligaen i denne sæson.

Medmindre man holder med FC København, så fik Superligaen en glimrende start med FC Nordsjællands overraskende 1-0-sejr i aftes, over FC København. Det er altid godt med overraskelser, og på den måde slipper man i hvert fald for, at »løverne« fører fra start til slut i denne sæson.

Jeg er fortsat overbevist om, at FC København vinder mesterskabet, selv de bedste taber i ny og næ. Men når FCK var så suverænt et hold i sidste sæson, skyldtes det ikke mindst en fremragende start med fire sejre i træk, og det første nederlag kom til AaB i syvende runde.

På det tidspunkt førte AaB, men ikke ret længe, og da en tredjedel af sæsonen var overstået, stod det allerede lysende klart: Ståle Solbakkens tropper var i en klasse for sig.

Eksperter med mere troede ellers, at FC Københavns debut-deltagelse i Champions League-gruppespillet ville koste holdet en del point, så rækken alene af den årsag var blevet spændende. Men det skete ikke. Tværtimod var det som om, FCKerne tog niveauet fra mesterligakampene med hjem i Superligaen.

Det samme kan blive tilfældet i denne sæson.

Først skal FC København selvfølgelig lige kvalificere sig til gruppespillet, og det kan sagtens blive meget svært. Først skal Beitar Jerusalemt besejres i anden kval-runde, og dernæst venter en modstander, der endnu er ukendt, og som kan blive af højeste europæiske klasse.

Kampen om Superliga-toppen kan - hvis FC København kommer i gruppespillet - godt blive mere spændende end i fjor, hvis københavnerne eksempelvis løber ind i en del skader i den periode. Men det er med sidste efterår i tankerne mere forventeligt, at topkampen bliver mest spændende, hvis de danske mestre ikke kommer med i puljespillet. FCKerne kan nemlig nemt komme til at mangle den ekstra gnist, holdet fik tilført ved at møde Manchester United, Benfica og Celtic.

Som taber i den afgørende mesterliga-kval-runde ryger FC København over UEFA Cup-gruppespillet, og det kan også godt blive en glimrende udfordring, men modstanderne har her ikke den samme klang, og sammenlignet med sidste efterår kan flere af især de mere rutinerede spillere i så fald komme til at opleve de kommende måneder som lidt kedelige.

Heldigvis er der sjældent to sæsoner, der ligner hinanden, og der går formentlig flere uger, før man får en idé om, hvad vej Superligaen bevæger sig i denne sæson. Men der er ingen tvivl om, at den 28./29. august, hvor kvalifikationen til Champions League bliver færdigspillet, er et par dage, der kan få meget stor betydning for, hvad det er for en liga, der venter i denne sæson.