Kipketer om mulig sletning af rekorder: Det er et chok

Den tidligere topløber Wilson Kipketer mener, det er en fornærmelse, at han risikerer at miste europarekord.

Wilson Kipketer er ikke begejstret for forslaget, der kan fratage ham europarekorden på 800 meter. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere

Den tidligere danske atletikudøver Wilson Kipketer er rystet over Det Europæiske Atletikforbunds planer om at slette visse europarekorder.

Den tredobbelte verdensmester på 800 meter satte i 1997 verdens- og europarekord i tiden 1 minut og 41,11 sekunder, og tiden er fortsat europæisk rekord.

- Det er et chok for mig. Man har kæmpet i mange år for at opnå resultaterne, og så kan de lige pludselig blive slettet. Det giver ikke nogen mening.

- Jeg kan ikke se, hvordan det skal gavne sporten fremover, siger 44-årige Wilson Kipketer til DR's hjemmeside.

Det Europæiske Atletikforbunds præsident, Svein Arne Hansen, har begrundet planerne med, at mange rekorder er under massiv mistanke for at være blevet sat ved hjælp af doping.

Ingen løber har i dette årtusind eksempelvis været inden for et sekund af Marita Kochs verdens- og europarekord på 400 meter for kvinder.

Rekorden på 47,60 sekunder satte løberen fra det daværende Østtyskland helt tilbage i 1985.

- Det er helt sikkert en radikal løsning. Men de af os, der elsker atletik, er trætte af den tvivl, som hænger over vores rekorder, siger Svein Arne Hansen til Det Europæiske Atletikforbunds hjemmeside.

Blandt andre den tidligere topløber Sebastian Coe, der er præsident for Det Internationale Atletikforbund, har hilst forslaget velkommen.

Andre tidligere atleter og nuværende eurorekordholdere har taget stærkt afstand fra det.

Det gælder blandt andre den tidligere syvkæmper og længdespringer Carolina Klüft fra Sverige og den britiske eksløber Paula Radcliffe.

Wilson Kipketer, der også vandt sølv og bronze ved OL i sin lange karriere på topplan, tilslutter sig den holdning.

- Der var masser af dopingkontroller, dengang jeg løb. Jeg ser det som en fornærmelse, siger han.

/ritzau/