Hurra for Fruelund & Co.

KommentarFruelund var forrygende. Karin Mortensen var mesterlig. Tak til de danske håndboldkvinder, som for tredje OL i træk sikrede guld til Danmark. Kvinderne sikrede den største danske medaljehøst siden OL 1968.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fantastisk, fabelagtig, enestående, eventyrlig, storslået og utrolig.

Puha, det er svært at finde de rette ord. Var vi i virkeligheden vidne til en håndboldfinale, som var vidunderlig, dejlig, pragtfuld og skøn? Det danske sprog er fattigt, når der sker noget overvældende og fortræffeligt.

Mens pulsen fortsat banker i mine tindinger, kæmper jeg en desperat kamp med en håndfuld stridbare adjektiver, som skal knyttes til den sindsoprivende finale i kvindehåndbold, vi seere fik serveret søndag formiddag i kirketiden.

Uden for mine vinduer på Israels Plads i København spillede hundredvis af friske kvinder med i Eurowomans flot anlagte fodboldturnering for motionister.

Men det var de topprofessionelle håndboldfruer på TV-skærmen, som fik mit blod til at koge.Katrine Fruelund og de øvrige 13 danske fruentimmere løftede med deres guldmedaljer det samlede indtryk af den danske repræsentation ved OL. Uden disse medaljer ville vi måske nok have haft et flot OL med medaljer i otte discipliner - og en enkelt af guld. Men efter den forrygende finale mod Sydkorea, som må gå over i historien som den mest spændende nogensinde, har Danmark haft et fantastisk OL, som ikke er set bedre siden OL i Mexico 1968.

Desuden er det vigtigt for dansk idræt, at vi igen har markeret os i en holdsport som håndbold. Ligesom ved OL i Atlanta 1996 og Sydney 2000 var de danske håndboldkvinder fantastiske ambassadører for glæde og fight i højeste potens. I en grad at det danske kongehus med Dronning Margrethe i spidsen blev smittet af kvinderne og stod op og hyldede det blonde danske smil, da finalen endelig var forbi.Klokken 16.50 lander SK 778 i Københavns Lufthavn med hovedparten af de danske medaljevindere - herunder vores tapre håndboldkvinder, samt de fleste vindere fra guldfireren i roning, badminton, atletik og de fantastiske batmænd Finn Tugwell og Michael Maze i bordtennis.

De har alle fortjent en brusende modtagelse ovenpå deres præstationer i de rød-hvide farver i Athen. Jeg vil gerne på Berlingske Tidendes vegne her i denne spalte sige tak for et forrygende OL. I har givet os nogle uforglemmelige oplevelser, som det også vil kunne læses i dette 16 siders tillæg med fokus på afslutningen af et fabelagtigt dansk OL.

Vi glæder os allerede til OL i Beijing om fire år.