Friis-Hansen har fået silkesnoren

Tidligere landsholdsspiller Jakob Friis-Hansen er sat fra trænerbestillingen i HIK - blot få dage før førstedivisionsklubben spiller bundopgør mod Friis' kommende arbejdsgiver, Fremad Amager.

HIK skifter Jacob Friis Hansen (tv.) ud med Michael Madsen (th.) på trænerposten. Foto: Kristian Juul Pedersen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da HIK-spillerne troppede op til træning i går, var det mod sædvane ikke 40-årige Jakob Friis-Hansen, der stod klar med trænerfløjten. Den tidligere landsholdsspiller er nemlig blevet sat fra bestillingen, her hvor der resterer fem runder af sæsonen - på et tidspunkt hvor HIK kæmper en overlevelseskamp i Viasat Sport Divisionen.

Og blot få dage før HIK spiller bundopgør mod Friis' kommende arbejdsgiver, Fremad Amager.

Hvilket - ifølge Berlingske Tidendes oplysninger - er den afgørende årsag til, at det nu er tidligere spillende assistenttræner, Michael Madsen, der har ansvaret - i håbet om at sikre fuld loyalitet og HIK-støtte i egen trænerboks.

Jakob Friis-Hansen skrev i starten af måneden under på en treårig trænerkontrakt med færøsk-ejede Fremad Amager, hvor også forhenværende HIK-boss Nicolai Kaas-Heilmann agerer.

Siden ovennævnte kontraktunderskrivelse har det været meningen, at Michael Madsen skulle overtage trænertøjlerne i HIK per 1. juli.

»Men da HIK så ikke føler, at Friis skal være der mere, tager jeg over. Det er lidt specielt, for vi er gode venner - og vi har tidligere arbejdet sammen i tre år,« siger Michael Madsen, som definitivt stoppede den aktive karriere, der bød på et Bari-eventyr, i vinter efter nye knæproblemer.

»Det er mit første cheftrænerjob, et fint sted at starte. Skulle vi rykke ned, tager vi den derfra. Men jeg tror virkelig, at vi vinder mandag mod Fremad Amager,« supplerer han.

HIK er øjeblikkeligt på 16. og sidstepladsen med 19 point, mens Fremad Amager har scoret fem point yderligere og lige nøjagtig huserer på den rette side af nedrykningsstregen.