Frans N. ser frem til World Cup

spo-hko-hkn-new-york-islanders
Frans Nielsen kan huske sidste gang, der var World Cup i 2004. Dengang spillede han i Malmö Redhawks. Fold sammen
Læs mere

For danske NHL-spillere kan en drøm gå i opfyldelse, hvis de udtages til Europa-holdet i Wold Cup næste år.

»Jeg kan huske den seneste World Cup i 2004. Jeg spillede i Malmö Redhawks dengang og fulgte turneringen på tv,« siger New York Islanders' Frans Nielsen til BT.

»Det europæiske NHL-hold minder om golfens Ryder Cup-hold. Det vil være stort at blive en del af det.«

Også Lars Eller, Montreal Canadiens, krydser fingre for, at han er med, når pucken kastes til World Cup 17. september 2016 i Air Canada Centre i Toronto.

»Det er et spændende format med de seks bedste nationale hold, et nordamerikansk U23-hold og et Europa-hold,« siger han.

»Der har været en del debat om de sidste to pladser. Selvfølgelig havde det været fantastisk, hvis vi kunne have fået et rent dansk hold med, men det det ville nok være ønsketænkning.«

De seks nationale hold er Canada, USA, Rusland, Sverige, Finland og Tjekkiet.

Europa-holdet sammensættes af NHL-spillere uden for de seks store nationer. Og fire-fem danske spillere er ikke et urealistisk bud i konkurrence med NHL-spillere fra Slovakiet, Schweiz, Tyskland, Slovenien, Østrig, Norge og Letland.

»Frederik Andersen er selvskrevet som en af de tre målmænd sammen med Jaroslav Halak (New York Islanders/Slovakiet, red.) og Jonas Hiller (Calgary Flames/Schweiz, red.),« siger Lars Eller.

På forwardsiden står Danmark stærkt med Frans Nielsen, New York Islanders, Mikkel Bødker, Arizona Coyotes, Lars Eller, Montreal Canadiens, og Jannik Hansen, Vancouver Canucks.

Natten til lørdag tabte topholdet i Western Conference, Anaheim Ducks, for anden gang i træk. Chicago Blackhawks vandt i Anaheim med 4-1. Frederik Andersen havde 29 redninger på 33 skud og spillede med en redningsprocent på 87,9.

Vancouver Canucks med Jannik Hansen vandt hjemme over Buffalo Sabres med 5-2.