FCK-spillet fungerer igen

Tredje gang er lykkens gang. FCK vandt i går 3-1 over Viborg i SAS Ligaen, og Ståle Solbakkens tropper viste endelig noget af det spil, der skal sikre holdet adgang til tredje runde af kvalifikationen til Champions League.

FCKerne fejrer Atiba Hutchinsons scoring til 1-0 i kampen mod Viborg. De næste to FCK-mål i 3-1 sejren blev sat ind af en velspillende Morten Nordstrand med det guldfarvede 9-tal på ryggen. Foto: Carl Redhead. Fold sammen
Læs mere

Spillet i FC Københavns to første kampe mod FC Nordsjælland og AaB i den nye sæson i SAS Ligaen har ganske enkelt ikke været godt. Det har træner Ståle Solbakken selv indrømmet, og i går tydede meget på, at cheftræneren havde haft en alvorlig samtale med spillerne. FC København viste i hvert fald i lange perioder noget af det spil, der kendetegnede dem hele sidste sæson, og som skal øge chancerne for videre deltagelse i kvalifikationsspillet til Champions League.

Godt nok var baggrunden for det gode spil billig. Viborg havde i Parken i går ikke meget at byde på, og derfor viste resultatskærmene også en FCK-sejr på 3-1 efter 90 minutters spil.

Det flydende FCK-spil har været ikke-eksisterende de sidste par uger, men allerede fra kampens første fløjt var FCKerne oppe i et væsentligt højere gear end Viborg. De første tyve minutter var præcisionen i pasningsspillet i top, og det resulterede i kampens første chance efter kun to minutters spil, hvor Marcus Allbäck bankede bolden på undersiden af overliggeren.

Som halvlegen skred frem tabte FCKerne dog pusten, og de 14.071 tilskuere skulle helt hen mod pausen, før der kom gang i målscoringen. Men så gik det til gengæld også stærkt.

Først pressede Atiba Hutchinson Viborg-forsvaret til at lave en fejlaflevering lige foran straffesparksfeltet, og efterfølgende var det ingen kunst for canadieren at passere John Alvbåge i Viborg-målet.

Og knapt var bolden givet op, før Michael Silberbauer, der i dagens kamp havde skiftet pladsen på højrekanten ud med en central position på midtbanen, tog et ryk ned langs sidelinjen og serverede bolden for fødderne af en helt fri Morten Nordstrand, der helt uden chance for John Avbåge sendte bolden i mål.

Farlig duo
Mens et af FCKs nyindkøb, Rasmus Würtz, blev skiftet ud i pausen, spillede et andet nyindkøb Morten Nordstrand hele kampen i front. Og den vævre angriber knoklede løs hele kampen igennem.

Morten Nordstrand har hurtigt fundet ind i løbemønstrene, og et par kampe mere så får FCK rigtig meget ud af samarbejdet mellem lille Nordstrand og den mere robuste Marcus Allbäck.

I kampen mod Viborg havde Nordstrand chancer til at blive en sand målmaskine, og højner han effektiviteten foran mål, kommer han også til at ligge i toppen af topscorerlisten i denne sæson.

Anden halvleg nåede aldrig de helt store højder, fordi Viborg ganske enkelt ikke formåede at presse FCK. Og københavnerne virkede ganske godt tilfredse med at køre sejren hjem. Lidt spænding om resultatet opstod der dog til sidst, da indskiftede Christian Muomaife reducerede til 2-1, og Ailton få minutter senere blev præsenteret for det røde kort efter at have været i lidt klammeri med Viborgs Thomas Tengstedt. Men inde i overtiden cementerede Morten Nordstrand FCK-sejren, da han sammen med William Kvist overspurtede Viborg-forsvaret.

På tirsdag møder FC København Beitar Jerusalem i den første kamp i anden kvalifikationsrunde til Champions League.