Den dyre langside skal rives ned

De sørgelige rester af den gamle "Københavns Idrætspark" må nu vige for et nybyggeri til en halv milliard.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når FC København om godt en måned har overstået UEFA Cup hjemmekampen mod Atletico Madrid, rykker det store nedrivningssjak ind for at dekonstruere den sidste rest af det oprindelige byggeri fra før Parken tog form som vi kender den i dag.

Det er den såkaldte D-tribune, der står for fald efter at dét, som en gang havde status af den dyre langside, ikke længere er hverken tidssvarende eller funktionel.

"Mange mennesker har haft mange fantastiske oplevelser på tribunen, men tiden er desværre løbet fra den. Vi glæder os meget til at kunne tilbyde optimale forhold til alle besøgende i PARKEN, og vi ser frem til et langvarigt samarbejde med SuperBest, der blandt andet er sikret en massiv eksponering på stadion, på tv, i aviser og på hundredetusinder af billetter i forbindelse med arrangementer i PARKEN fremover," siger bestyrelsesformand Flemming Østergaard fra Parken Sport & Entertainment.

Den nye tribune skal ikke bare lægge sæder til publikum, men bidrage med kontor- og VIP-faciliteter, samt omklædningsrum for såvel fodboldspillere som gæstende kunstnere.

Det betyder samtidig, at FCKs spillere fra efteråret 2009, når den nye tribune efter palnen skal stå klar, kommer til at løbe på banen fra en tunnel mellem Superbest og Carlsberg-tribunen.

Samtidig koster nybyggeriet også tilskuerpladser. Ialt 4.000 sæder vil den nye tribune kunne gøre godt med og det betyder, at Parkens samlede kapacitet decimeres med rundt regnet 10 procent.

"Det har ikke været en let beslutning at reducere maksimumkapaciteten til fodboldkampe, men det er den rigtige beslutning. Der er helt enkelt ikke en rimelig sammenhæng mellem den ekstreme merpris for yderligere sæder og de indtægter, som disse sæder kan indbringe de 2 til 6 gange om året, hvor vi kan sælge flere end 38.000 billetter til en fodboldkamp i PARKEN," konkluderer Flemming Østergaard.

Fodboldnostalgikere vil som et kuriosum få mulighed for at byde på brokkerne af den snart historiske D-tribune, idet præcis 1.000 pakker med materiale vil blive solgt fra Super Shoppen på Østre Allé.