De danske profiler føler sig sikre: Derfor vinder vi

Et nederlag og en skade. Det er kort sagt forklaringen på, hvorfor de danske landsholdsspillere føler sig overbeviste om, at Island og ottendedelsfinalen ikke bliver sidste stop på safarien mod VM-guldet.

Den lidt mere udførlige forklaring kræver et tilbageblik til en lørdag aften i Aalborg i begyndelsen af januar. Her fik Island jorden til at skælve under det danske forsvar, der ikke så stærkt ud i en kamp, der blev tabt 29-30. Det nederlag er dog en af grundene til, at samtlige danske spillere har en kæmpe tro på revanche i aften.

»Den kamp gav os mega mange svar. Vores forsvarsspil er forhåbentlig blevet meget bedre, end da vi mødte dem der. Der var mange spørgsmålstegn i forsvaret. Hvad gør vi, når stregen rykker ud under back, eller når der kommer fløjindløb. Vi lærte utrolig meget af den kamp, og det håber jeg, at man kan se i næste kamp,« siger Niklas Landin, der også bakkes op af sin medsammensvorne i epicenteret af den danske defensiv.

René Toft Hansen er overbevist om, at Gudmundur Gudmundssons nærmest autistiske kendskab til Island vil blive afgørende i det nordiske opgør i ørkenen.

»Vores træner har tidligere trænet Island, så han kender dem rigtig godt. Jeg ved ikke, om han kan læse tankerne på Kristjansson (Islands landstræner, red.) og finde ud af, hvad han vil finde på. Men mon ikke de vil komme med det samme, som de havde succes med i træningskampen,« siger René Toft Hansen.

Danmark har ved de to seneste VM-slutrunder også mødt Island, som er blevet slået med henholdsvis otte og ni mål, og det er da også noget, Hans Lindberg med de islandske forældre husker.

»Jeg tror, at vi i de seneste par vigtige kampe mod Island har givet dem stryg. Ikke i den træningskamp, men hvor det gælder noget. Jeg har da en forhåbning om, at vi når op på det niveau igen. Jeg er fuldstændig ligeglad med, om vi giver dem en lussing eller ej, det handler om at vinde, og der skal vi præstere,« siger Hans Lindberg.

Og sejren kan være blevet lettere for Danmark, da Islands helt store profil, Aron Palmarsson, er stærkt tvivlsom til aftenens kamp. Kiel-playmakeren med de 17 VM-mål og 20 oplæg fik et så hårdt skrub mod Tjekkiet torsdag, at han har ligget med hjernerystelse siden og endda blev skiftet ud af den islandske trup forud for deres gruppefinale-sejr over Egypten. Et stort tab for aftenens modstander, fortæller Palmarssons danske klubkammerat.