Glem alt om fede fadbomber, Californien er cool

Søren og Søren smager på de nye revolutionerende chardonnayer fra den kølige stillehavskyst i Californien.

»Søren Franks Vinkælder« med Søren Frank og Søren Jacobsen Damm. Niels Ahlmann Olesen

Der var engang, hvor californisk chardonnay var tung, faddomineret og sødmefuld med noter af smør, bacon, gule majs og tuttifrutti. Sådan er det ikke nødvendigvis længere.

Nye generationer er begyndt at udforske de mest kystnære regioner i Californien, som ikke tidligere har været beplantet med vin. Det iskolde Stillehav nedkøler her druerne, mens tågen lægger en dæmper på solen.

Søren & Søren smager denne uge på den nye generation af kølige, elegante og mineralske californiske hvidvine, som har mindre fad og alkohol og fint kan sammenlignes med de bedste fra Bourgogne.

Vi smager følgende vine:

2016 Chardonnay, Santa Cruz Mountains, Leo Steen (349 kroner, Vinoble)

2018 Sanford & Benedict, Sta. Rita Hills, Arnot-Roberts (395 kroner, Fine Wines)

2017 Chardonnay, Sta. Rita Hills, The Hilt (450 kroner, KK Wine)

2018 Chardonnay, Ceritas, Sonoma Coast, Charles Heintz Vineyard (495 kroner, Fine Wines)

2014 Chardonnay Camp Meeting Ridge, Sonoma Coast, Flowers (799 kroner, H.J. Hansen Vin/Vinspecialisten)