Disse fire vine skal du drikke til maden fra havegrillen

Søren & Søren har tændt op i Weberen og smager fire perfekte oversøiske vine til ribeye og pork barbecue.

»Sørens Franks Vinkælder« med Søren Frank (tv.) og Søren Jacobsen Damm. Niels Ahlmann Olesen

Grillsæsonen er begyndt, og folket er i fuld gang med at forkulle bøfferne på Weberen derude. Men derfor er der jo ingen grund til at drikke dårlig vin.

Søren Frank har udviklet en teori: Når madlavningen flytter fra køkkenet og ud på havegrillen, rykker vinen ud af Europa og til en destination i den nye verden: USA, Australien, Argentina eller Sydafrika, hvor de jo også griller som død og helvede.

Der skal solmoden og sødmefuld vin til maden fra grillen. Hvis du normalt drikker syrah fra Nordrhône til lammet, skal du vælge en Shiraz fra Australien, når lammet ryger på grillen. Hvis du drikker bordeaux til din ribeye, når du steger den på panden, skal du vælge en Napa Valley-cabernet, når du griller bøffen på Weberen, og så videre.

Søren Frank har denne uge valgt fire oversøiske vine til grillmaden, mens Søren Damm passer Weber og glaserer svinet i egen barbecuesauce.

Vi smager følgende vine:

2018 Shiraz, Adelaide Hills, Shaw and Smith (199 kroner ved seks flasker, Laudrup Vin)

2019 PS Syrah, Santa Barbara County, Piedrasassi (199 kroner ved  seks flasker, Laudrup Vin)

2016 Cabernet Sauvignon, Santa Cruz Mountains, Ridge Estate (599 kroner, FineWines)

2017 Gino’s Zinfandel, Sonoma County, Sbragia Family Vineyards (175 kroner, 150 kroner på tilbud, Americanwine.dk)