Toppolitiker hjalp Medina tilbage på sporet. »Jeg havde været under så stort et pres, at jeg bare ikke kunne mere«

Medina kører metro og spiser chili con carne på offentlige steder. Efter i årevis at have levet i frygt for stalkere forsøger den danske popdronning at genfinde sig selv og sin styrke. Det hele er skildret i en ny serie, der netop har haft premiere. Og den byder også på en tidligere minister, der har lært Medina nogle overraskende ting.

 
Trailer til serien »Medina – hele min historie«. Premiere på Discovery og Kanal 5 5. maj. Video: Discovery+ Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var den nat, da Medina kom hjem fra fest og trådte ind i huset til lyden af nogen, der forsøgte at være lydløs. Medina tog sine sko af, før hun bemærkede, at flere af husets billeder var vendt om, og lyset var tændt i soveværelset. Hun sendte sin mand derind. »Hvem er du?« spurgte han.

Der var også dengang, da ham, der gennem flere år forfulgte Medina, pludselig dukkede op, mens hun luftede sin hund på Amager Fælled. Hun løb fra ham, og politiet blev tilkaldt. Flere nætter stod han foran hendes dør eller dukkede op backstage før koncerterne. Manden endte med at få en behandlingsdom.

Få kendte mennesker har haft så aggressive stalkere som Medina, der stadig modtager daglige henvendelser fra kvinden, der engang brød ind og lagde sig i sangerindens seng.

Medina bliver gift med Malo Chapsal i 2020. Det er ham, der går ind og finder en kvindelige stalker i parrets seng, og længe er det også ham, der håndterer hendes mange henvendelser. Men på et tidspunkt bliver det for meget. »Det er så sort et univers at træde ind i. Det blev også for hårdt for ham,« forklarer Medina. Manden til venstre på billedet er Medinas far. Fold sammen
Læs mere

Sådan har de sidste mange år været i Medinas liv, siden hun kvittede sit borgerlige navn Andrea Fuentealba Valbak og eksploderede som en nytårsraket med hittet »Kun for mig«. De klare poptekster, som Medina selv skrev på sin iPhone, gjorde hende til en af landets mest kendte sangerinder.

Beslutningen om at være glad

Men succesen fik også et andet udtryk. Sangerinden følte sig angrebet af pressen, hun kæmpede mod stalkere og oplevede så massiv stress, at hun mistede sit første barn. Det fremgår af den film og den tv-serie, der synkront har premiere denne uge.

Begge dele er lavet af Kaspar Astrup Schröder, der kendte Medina, før hun slog igennem. Begge har de ønsket at vise en anden side af Medina. Ifølge sangerinden selv handler det om at tage sin power tilbage.

»Alle har altid sagt, at jeg bare skulle børste alle de ting af mig og komme videre. Men alt det, vi oplever, sætter sig i vores kroppe, og det kan mærke dig for livet, hvis ikke du gør noget ved det,« siger Medina, der både har gået til psykolog og osteopat for at drive de negative følelser ud af kroppen.

I dag sidder hun her i en cognacfarvet sofa, fregnet, usminket og glad. Og meget stor i sin gravide krop, der ikke skal fotograferes, og som får hende til at pruste ved hver eneste bevægelse.

»Jeg har truffet en beslutning om at være fri og rask og sund og glad. Det er der, jeg er nu,« siger hun.

Kritik og overfald

»Medina – hele min historie« er først og fremmest historien om stjernen Medina og de tæv, hun føler, at hun har taget.

Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo har skrevet et tocifret antal anmeldelser af Medina, hvor hun kaldes »discountdronning«, der udgiver pinlige plader. Samtidig har ugebladene haft travlt med at skrive om Medinas parforhold. Ofte ud fra en vinkel om, at hun er en ældre kvinde, der fortærer yngre mænd.

Ifølge Medina blev hun konstant fremstillet som arrogant, overfladisk og kold.

Medina på Smukfest i Skanderborg i 2012. Det hele er sjov, sex og ballade på scenen. Men virkeligheden ser anderledes ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø.

»Og det har også været nemt at skrive, for jeg blev jo kold. Jeg trak mig, fordi jeg ikke følte, at de beskrev mig rigtigt. Jeg blev mødt af folk, der bare ville udstille mig, og som aldrig stillede mig spørgsmål af et rent hjerte,« fortæller Medina, der især oplevede det hele eksplodere i 2013, da hun under en ferie læste, at hun havde været sin daværende kæreste, Christopher, utro. Det førte til et optrin i Københavns Lufthavn, hvor hun overfaldt den kvindelige journalist, som hun troede stod bag.

»Det er ikke noget, jeg er specielt stolt af, og det er synd, at det gik ud over den forkerte. Men min grænse var bare nået«.

Kunne du ikke have reageret på en smartere måde?

»Jeg ved faktisk ikke hvordan. Hvis jeg havde lagt sag an, havde det også set hårdt ud. Og så kunne bladene få en ny historie ud af det og måske skrive, at jeg 'virkede sur og tillukket'. Det er vigtigt at forstå, at jeg havde været under så stort et pres fra medierne, at jeg bare ikke kunne mere. Det er jo et menneske, der ligger ned, som forsøger at forsvare sig.«

Hun smiler, uden at det når øjnene.

Der er jo mange, der lever offentlige liv ligesom dig og ikke oplever, at de bliver forfulgt af de kulørte blade. Hvad er din forklaring på, at det endte sådan for dig?

»Det er svært at sige. Jeg kan ikke komme i tanke om andre musikere, der har fået samme behandling. Jeg ved godt, at jeg skiller mig ud. Jeg har klædt mig anderledes på scenen og stået ved min stil. Hvis jeg har haft en gennemsigtig trøje på, har der altid være nogen, der følte, at det blev for meget.«

»Hvorfor vil en journalist skabe et grimt billede af en person? Hvorfor så bruge tid på det menneske? Hvis din chef har sat dig til det, så må du da finde et job et sted, du kan lide.« Medina mener, at de kulørte blade går alt for hårdt til de kendte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Det hele kulminerede under en koncert i Store Vega i 2020.

»Da jeg står på scenen, er jeg bange for at begge mine stalkere sidder i salen. Da jeg går af, har jeg modtaget en sms fra min lillesøster, der siger, at hun har skåret sig i håndleddet. Så henter jeg min lillesøster og kører hende hjem til os. Og så aborterer jeg.«

Medina er ikke i tvivl om, at det var belastningen, der fik hendes krop til at give op. At det var for hårdt. Halvanden måned senere blev hun gravid igen. Det blev til sønnen Tyler. Hun peger mod himlen.

»Så han var bare deroppe og ventede på os.«

Det skulle føles rigtigt

Historien om Medinas søster har hun bevidst forsøgt at holde ude af pressen. Hun ville ikke have, at hendes liv og diagnose skulle blive en ting, som blev omtalt i forbindelse med succes, musik og fest.

Michala har i årevis lidt af en svær skizofreni og depression, der gør, at hun isolerer og selvskader sig selv. Søstrenes liv kunne næsten ikke være mere forskellige.

»Jeg har tit oplevet at stå midt i koncerter og så høre fra min søster, at hun har haft det skidt. Og det er klart, at den erfaring også er med til at skabe noget ensomhed. Der er mange, der ikke kan forholde sig til mennesker, der har så svære diagnoser eller lider af sygdomme, der er så anderledes,« siger Medina. Når hun alligevel har valgt at tage sin søster med i filmen, er det også, fordi hun synes, at det er vigtigt at synliggøre psykisk sygdom.

»Jeg har spurgt min søster mange gange, om hun var sikker. Det skulle føles helt rigtigt for hende.«

At blive normal i metroen

Hele vores snak ender hurtigt med at være en opremsning af de negative ting ved berømmelsen, men det er anderledes nu, siger Medina. Hun er ikke et offer. Det er det, filmen skal vise. Hun har fået styr på det.

Det hjælper, at hun har fundet kærligheden, er flyttet til Nordsjælland og føler sig tryg. Den negative omtale er blevet lidt mindre. Det samme er hendes eget fokus på det. Terapi og rollen som mor har gjort, at pressen fylder mindre.

I den proces har hun faktisk også fået hjælp af en anden person, der kender lidt til at leve i et parallelunivers.

Medina til Elle Style Awards 2016. I den periode begyndte sangerinden ellers at undgå de røde løbere af frygt for at blive mødt med en presse, der ville fordreje hendes ord og udstille hende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix.

»En dag, da jeg sad og fik lavet negle på Vesterbrogade, fik jeg øje på en skøn dame i en flot grøn kjole lidt væk. Og jeg tænkte: 'Det er Helle Thorning-Schmidt'. Men det undrede mig, for hun så bedre ud, end Helle gjorde, da hun var statsminister.«

Medina og Helle Thorning-Schmidt havde rendt ind i hinanden før, men det var først i mødet på salonen, at de for alvor faldt i snak.

»På det tidspunkt var der meget negativ presse, og Helle var oprigtigt optaget af, hvordan jeg havde det. Siden har vi mødtes over øllebrød på Nimb. Hun er jo blevet meget mere fri, siden hun forlod politik, og hun har givet mig en del råd til, hvordan man tager sin power tilbage. Det handler også om at gøre normale ting.«

Det kan være at køre metro. I serien sidder de med hver deres mundbind i M3 på vej til Marmorkirken. Medina spørger Helle Thorning, om hun også kører bus. Helle Thorning-Schmidt svarer bekræftende: »Jeg er faktisk ret god til det.«

En gravid Medina slapper af i »Medina – hele min historie«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ukendt.

»Man kan jo godt grine af det, men jeg har været meget afsondret. Jeg har ikke kørt i metro i ti år, tror jeg. For nylig var jeg inde og se 'Jytte fra Marketing' på Nørrebro Teater, og der var en joke med sådan en stander med et blåt lys, som jeg simpelthen ikke fattede.«

Altså var det en rejsekortstander?

»Ja! Jeg forstod simpelthen ikke, hvad det handlede om.«

Bliver man usikker af at komme på afstand?

»Ja, det gør man da. Men der er jo også en grund til, at det ender sådan. Jeg har haft rivemærker på armen, fordi folk er kommet for tæt på og har hevet i mig efter koncerter. Ikke i en ond vilje, det er bare det, der sker. Jeg har fået revet smykker af, fordi folk gerne vil have noget med hjem. Så lærer man at lægge afstand og ikke komme ud til de allermest eksponerede områder.«

Alene på café

Medina understreger, at det går rigtig godt med den proces. For nylig var hun i biografen med sin mand, og da han skulle på toilettet, sad hun alene i cafeen.

»Da han rejste sig, sagde han: 'For fire år siden havde du aldrig siddet her alene og spist chili con carne'. Og så kyssede han mig på panden. Men det kan jeg godt nu. Det føles normalt.«

Medina rejser sig fra sofaen med en hånd på dens ryg og en på hendes mave. Den internationale positur for alle, der har oplevet at bære et andet menneske under sit hjerte.

Der er ikke flere interview i vente, film og tv-serie er lanceret. Ekstra Bladets anmelder, Thomas Treo, der nævnes i filmen, har allerede anmeldt. Han gav filmen to stjerner og kaldte den »syg følelsesporno«.

Serien »Medina – hele min historie« har premiere på Discovery og Kanal 5 5. maj. Der er i alt otte afsnit. Biograffilmen vises i udvalgte biografer. Begge dele er instrueret af Kasper Astrup Schröder.