Det bliver næppe denne serie, der får kundekartoteket til at eksplodere

AOK
Skærm
Anmeldelse

»Fixer« har egentlig en ganske interessant præmis, men udførelsen halter lidt, så serien aldrig rigtig bliver sjov, spændende eller særligt medrivende.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne streamer og streamer og ser mindre og mindre flow-tv. Alligevel er det de færreste, der har tid og råd til at abonnere på samtlige tilgængelige tjenester, så der er kamp om kunderne.

11 procent af de danske husstande har i øjeblikket abonnement på Discovery+, som derfor er en af de mindre spillere på markedet.

Men det har Discovery tænkt sig at lave om på og annoncerede i august, at der var fire egenproducerede fiktionsserier på vej.

Dramedy

Den første var komedieserien »Fars drenge«, der har fået … skal vi sige lunkne anmeldelser, og nu er det andet forsøg på at kapre flere kunder landet.

Serien hedder »Fixer«, men det bliver næppe den, der får Discovery+’s kundekartotek til at eksplodere.

Den kaldes en dramedy-serie – altså en klon mellem en komedie- og en dramaserie – men er hverken sjov eller dramatisk. Eller særlig interessant.

En tatovør? På Vesterbro?

Andreas Jessen spiller Toke, der arbejder som receptionist på Hotel Astoria i København. Han mangler retning i tilværelsen i en grad, så hans kæreste (Josefine Tvermoes) forlader ham.

Han beslutter at kaste sig ud i en alternativ karrierevej, hvor han vil fikse hotelgæsternes problemer. Det skulle ifølge pressematerialet også være en vej til at vinde hans kæreste tilbage, men hvordan de to ting hænger sammen, fremgår ikke rigtig af de første to afsnit, der er frigivet til anmeldelse.

Hovedhistorien i »Fixer« er Tokes forsøg på at vinde hans kæreste, Mona, tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Discovery.

I det første afsnit skal Toke fremtrylle en tatovør til rapperen Lil’ Pants. Af en eller anden grund kaster han sig op på sin cykel og giver sig til at ringe rundt til venner og bekendte for at få hjælp. Indtil han åbenbart kommer i tanker om, at Hotel Astoria ligger ved Hovedbanegården i København, hvor der formentlig er den tætteste koncentration af tatovører pr. kvadratmeter i hele Danmark.

Så det problem er nemt løst. Det ender med, at Toke selv må lave tatoveringen (det er en lang … og ikke særlig god historie), men rapperen er glad for tatoveringen. Så slutter det afsnit.

Urealistisk og usjovt

I afsnit to skal Toke finde noget snavs på en politiker. Hvorfor et politisk parti skulle hyre en receptionist til den slags opgaver, fremgår ikke. Og resten af afsnittet bliver endnu mere urealistisk, hvilket havde været okay, hvis det så bare var sjovt, men det er det faktisk ikke.

Til gengæld fremstår Toke ret usympatisk, hvilket ikke nødvendigvis er en godt træk hos en hovedperson, medmindre manuskriptforfatteren har en virkelig god idé med det.

Hele affæren bliver ikke bedre af, at »Fixer« gerne vil være sådan lidt Tarantino- eller Guy Ritchie-agtig med lidt hurtig klippen og noget kæk dialog om stort og småt.

Det er meget godt forsøgt, men det fungerer ikke, og serien ender med at være hverken fugl eller fisk.

»Fixer«. Dramakomedieserie. Serieskabere: Johan Wang, Allan Hyde. Med: Andreas Jessen, Arian Kashef, Josefine Tvermoes m.fl. Ude på Discovery+ nu. Kommer senere også på Kanal 5. Anmeldelsen er baseret på de to første afsnit.