En liste med… Nye oplysninger, Støjberg vil afskrække flygtninge med

Efter at ombudsmanden er gået ind i sagen om Støjbergs annoncer, foreslår ministeren i stedet at fortælle om en række andre trælse ting ved at flygte til Danmark.

1.    Du kommer højst sandsynlig ud at sejle, hvilket er træls, hvis du let bliver søsyg eller har en fintfølende mave. De fleste menneskesmuglere får desuden        sjældent mere end 2 stjerner på TripAdvisor.
2.    Du er ikke garanteret en plads i stillezonen på båden, og morgenmadsbuffeten er sjældent noget at råbe hurra for. Mange har tidligere klaget over                    andenrangs kildevand og kager, der tydeligvis ikke er hjemmebagte.
3.    Ved ankomsten til eksempelvis Lesbos vil du formentlig møde mange blege europæere, der vil forsøge at få en samtale i gang med dig, og her er det            svært at klage til kommunen over deres insisterende tone og utiltalende ydre.
4.    På vej gennem Grækenland kan du risikere at komme forbi Pia Kjærsgaards hus på Santorini, og selvom den tidligere DF-formand nu er Folketingets              formand og derfor ikke længere må sige meget grimme ting, kan hun stadig kigge bistert på dig.
5.    Maden i Grækenland kan også virke skræmmende, hvis man ikke er vant til kåldolmere i vindrueblade og meget dårlig ouzo.
6.    Turen op gennem Europa kan være meget uinspirerende, især hvis du er en veluddannet syrer fra middelklassen. Udvalget af tapasbarer og gallerier er          sparsomt, og mange storbyer vil være domineret af mennesker, der holder larmende demonstrationer eller løber halvmaraton.
7.    Livet i en dansk provinsby kan være meget trist og monotont, jf. Helle Helles romaner, mens syriske storbyer er i konstant og uforudsigelig forandring.            Her ser du ingen kedsommelige Netto, McDonald’s eller Bauhaus.