Tidligere direktør for Storebæltsforbindelsen død

Nekrolog. Mogens Bundgaard-Nielsen, som fik en karriere i både den offentlige og den private sektor, blev 81 år.

Mogens Bundgaard-Nielsen var bl.a. direktør for Sund& Bælt. Privatfoto Fold sammen
Læs mere

Mogens Bundgaard-Nielsens arbejdsliv blev knap så snorlige som hos andre, der i en tidlig alder trådte i det offentliges tjeneste. Han nåede til tops både i centraladministrationen og som bestyrelsesformand i det private erhvervsliv.

Som ung læste han til civilingeniør på Danmarks Tekniske Højskole (i dag DTU) og blev efter ophold i USA ansat i Miljøministeriet, hvor han sluttede som departementschef. Derfra gik det i 1989 til – den dengang kommende – Storebæltforbindelse, som han blev direktør for. Senere efterfulgt af titlen som adm. direktør for Sund & Bælt, der stod for såvel Storebælts- som Øresundsforbindelsen.

En fin endestation for karrieren, kan man mene. Men til manges overraskelse valgte Mogens Bundgaard-Nielsen at kvitte direktørjobbet for i stedet at hellige sig en tilværelse som professionelt bestyrelsesmedlem.

Penge til forskning

Det førte til formandsposter for Junckers Industrier og Statens Seruminstitut samt hvervet som næstformand i Post Danmark. Han nåede også at blive formand for sit gamle uddannelsessted, DTU, hvor han var med til at modernisere institutionen og implementere en ny struktur for universiteterne.

Et par bestyrelsesposter stod især hans hjerte nær – formandsposten for Lundbeckfonden og medlemskabet af fonden for Grete Lundbecks europæiske hjerneforskningspris. Herigennem fik han mulighed for hvert år at sende millioner af kroner ud til dansk og international forskning.

Mogens Bundgaard-Nielsen var Ridder af Dannebrog og blev i 2010 tildelt DTUs Guldmedalje. Han var gift med fhv. sekretariatschef Marianne Viltoft, som døde for nylig, 75 år. Parret var bosat i København.