Bilister har i månedsvis betalt for meget på Storebælt

En teknisk fejl er skyld i, at mindre personbiler er blevet opkrævet en for høj pris for at krydse Storebæltsbroen. Selskabet bag opfordrer kunder til at henvende sig.

Storebæltsbroen mandag den 18. november 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Når man i efteråret har skullet krydse Storebæltsbroen i sin bil, er der en risiko for, at man er blevet taget ved næsen.

I løbet af efteråret er et betalingsanlæg ved Storebæltsforbindelsen blevet udskiftet, og det nye anlæg har opkrævet for høje priser på nogle typer af køretøjer, lyder det fra selskabet bag opkrævningerne.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

En kvinde, Fyens Stiftstidende har talt med, har samlet set betalt 372 kr. for meget for at krydse Storebæltsbroen i sin bil.

Det er de mindre køretøjer, der har måttet lide under den fejlagtige opkrævning.

Problemet er opstået i anlægget, hvor kunder betaler med Brobizz eller nummerplade. Anlægget har i visse tilfælde taget fejl af størrelsen på bilerne.

»Der er altid nogle kunder, der kan risikere at blive opkrævet en forkert takst af alle mulige årsager. Og vi kan godt se, at lige præcis når det gælder de små biler, skal vi have finjusteret det,« siger Palle Nygaard, der er driftsleder for betalingsanlægget til Fyens Stiftstidende.

Det drejer sig ifølge Palle Nygaard om promiller, som han dog erkender løber op med 35.000 bilister hver dag. Han opfordrer alle, der har oplevet at have betalt for meget, til at henvende sig til Sund & Bælt.