Stormrådets afgørelse: Disse områder kan søge erstatning for skader

I forbindelse med det usædvanlige vejr det seneste døgn er flere områder blevet oversvømmet. Nu har Stormrådet afgjort præcist hvor, der erklæres stormflod, hvilket har betydning for muligheden for erstatning ved skader.

Her ses oversvømmelse på Køge Havn og området omkring åen. Hus på Åvænget. Onsdag den 4. januar 2017. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stormrådet har afgjort, at der har været stormflod i flere områder af det sydlige Danmark.

Præcist hvor, der har været stormflod kan du læse herunder, og om din bolig ligger i de områder, er afgørende hvis du har haft en skade på grund af det usædvanlige vejr.

Ingen private selskaber dækker nemlig skader som følge af oversvømmelser fra hav, søer og åløb, forklarer Jørgen Kjær Thomsen, chefkonsulent hos Forsikring og Pension. I stedet er det i tilfælde af en stormflod den offentlige kasse, der skal dække skaderne, sådan som du kan læse mere om her.

De præcise områder er som følger:

- Jyllands østkyst syd for Den gamle Lillebæltsbro samt øerne ud for kysten.

- Fyn syd for den gamle Lillebæltsbro og syd for Slipshavn ved Storebæltsbroen samt øerne ud for kysten.

- Sjælland øst og syd for Karrebæksminde og rundt til syd for Københavns Nordhavn samt øerne udfor, herunder Lolland, Falster og Møn.

- Bornholm.

Kort over, hvor der er erklæret stormflod fra Stormrådet. Fold sammen
Læs mere

»Det vil sige, at de mennesker, der bor i de områder, kan regne med, at de skader, de har fået ved vandets opstige, dem får de dækket af Stormflodsrådets kasse,« siger Stormrådets formand, Jesper Rasmussen.

Læs og se alt om stormfloden

Beboere i disse områder skal således anmelde deres skader inden for to måneder for at få erstatning. Stormrådet opfordrer ramte beboere til at tage billeder af skaderne, og anmelde dem via Stormbasen her. Det er forsikringsselskaberne, der modtager og behandler anmeldelserne og afgør, om der skal udbetales erstatning i den enkelte sag. Du kan læse mere om, hvordan du gør, hvilken selvrisiko der er, og hvilke skader, du ikke kan få erstatning for, ved at klikke her.

Herunder kan du se Berlingskes kort over, hvor vandstanden var højest.