LTF-advokat klager over forbud: Det er problematisk

Advokat Michael Juul Eriksen, der repræsenterer LTF, undrer sig over det foreløbige forbud mod banden.

(ARKIV) Loyal To Familia-medlem foran Københavns Byret 27. september 2017. Den første undersøgelse af sin slags kaster lys over omkostningerne til bander og rockere i det danske retsvæsen. Tallet er enormt, mener DF-retsordfører. Det skriver Ritzau, torsdag den 12. juli 2018.. (Foto: Scanpix Danmark STF/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Danmark STF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Advokaten, der skal repræsentere Loyal To Familia i opløsningssagen, ryster på hovedet over, at Rigsadvokaten har givet grønt lys til politiet til et foreløbigt forbud mod banden.

- Vi påklager det allerede i dag (tirsdag, red) til Rigsadvokaten og beder om opsættende virkning på klagen. Vi synes, at det er stærkt uheldigt, at politiet uden domstolsprøvelse kan forbyde en forening, udtaler Michael Juul Eriksen.

Det er blandt andet på grund af sagens store omfang, at man undrer sig over det foreløbige forbud.

- Det kommer til at tage årevis at føre sagen, og den ender jo nok i Højesteret. Og man kan jo ikke være sikker på, hvordan sagen ender. Derfor synes vi ikke, det er rimeligt at forbyde på forhånd, udtaler advokat Michael Juul Eriksen.

Det er Københavns Politi, der tirsdag oplyser, at man har fået grønt lys af Rigsadvokaten til at nedlægge et foreløbigt forbud mod banden, inden spørgsmålet endeligt skal afgøres ved domstolene.

Det vides ikke, hvornår sagen skal for retten.

/ritzau/