Kinesere er oftere i arbejde end somaliere

Der er store forskelle på, hvor godt det går for de forskellige indvandrergrupper i Danmark med at komme i arbejde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et job er ofte en vej til integration for indvandrere. Men der er store forskelle mellem de enkelte indvandrergrupper i Danmark på, hvor godt de bliver integreret på det danske arbejdsmarked.

Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.

For indvandrere fra lande i Syd- og Østasien går det godt. Mellem 62 og 67 pct. af indvandrere og deres efterkommere fra Sri Lanka, Thailand, Vietnam og Kina er i beskæftigelse.

Til sammenligning gælder det for 79 pct. af den erhvervsaktive del af befolkningen med dansk oprindelse.

Blandt somaliere, libanesere og indvandrere fra Irak er der til gengæld problemer. Her er kun 35-37 pct. i beskæftigelse.

Kvinderne halter bagefter
Særligt når man ser på de kvindelige indvandrere og efterkommere, er der store udsving.

Også her er det indvandrere for Somalia, Libanon og Irak, der har det sværest. Kun 21-24 pct. af kvinderne fra disse lande er på arbejdsmarkedet, mens det gælder for 59-67 pct af kvinderne fra Syd- og Østasien. Det er kun lidt lavere end for kvinder med dansk oprindelse, hvor 76 pct. er i arbejde.

Der er lidt over 340.000 indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande i Danmark. De udgør godt seks procent af befolkningen. Mens indvandrere fra vestlige lande – alle EU-lande, Island, Norge, Schweiz, Canada, USA, Australien og New Zealand til sammen udgør knap tre procent af befolkningen, konkluderer Danmarks Statistik.