Færre bliver taget i fotofælder

Fejl i politiets fotofælder betyder, at færre får en regning for at køre for stærkt. 50.000 færre blev taget sidste år.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Et fald på 50.000 på et år. Antallet af danskere, der bliver fotograferet i én af politiets fotofælder er faldet markant. Men det skyldes ikke klippekort eller pænere kørsel.

Det skyldes derimod fejl i færdselspolitiets eget udstyr, skriver ErhvervsBladet.

Fra 2005 til 2006 faldt antallet af fartbøder i forbindelse med fotofælderne med over 46.000, fra 283.891 forrige år til 237.152 sidste år.

Ifølge vicepolitiinspektør i færdselspolitiet, Leif Sørensen, skyldes det lave antal fartbøder udelukkende bøvl hos politiets it-systemer, som ikke har været gearet til at klare opgaven.

- Sidste år skulle vi have opgraderet systemerne, og det har der været en del problemer med. Derfor har fartkontrollen ikke virket efter hensigten, og i sidste ende betyder det, at mange fartsyndere ikke er blevet straffet for deres lovovertrædelser, siger Leif Sørensen til Erhvervsbladet.

Han indrømmer, at fotofælderne ikke er blevet bedre i år.

Hos Rådet For Større Færdselssikkerhed er vicedirektør Mogens Wilbert bekymret over den manglende fartkontrol, da danskerne ifølge ham trykker lige så meget på speederen, som de altid har gjort.

- Det er meget uheldigt, at politiets fartkontrol fungerer så dårligt. Vi kan jo se, at antallet af ulykker er på samme niveau, som det altid har været, og det er dybt beklageligt, siger han til ErhvervsBladet.