DF: Lov mod særbehandling af muslimer

Kommunalpolitikerne svigter de danske værdier, når de lader skoler og institutioner indrette sig efter indvandreres ønsker, mener DF-formand Pia Kjærsgaard, der vil have Folketinget til at lovgive mod særbehandling.

Pia Kjærsgaard vil have afskaffet den positive særbehandling over for muslimer. Det skal være slut med kønsopdelt svømmeundervisning og halalslagtet kød i institutionerne. Foto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være forbudt ved lov at kønsopdele svømmeundervisningen, lave særlige baderum og servere halalslagtet kød i institutioner og skoler for at imødekomme krav eller ønsker fra religiøse mindretal - som eksempelvis muslimer.

Det mener Dansk Folkepartis partiformand, Pia Kjærsgaard, der beskylder kommunerne for at svigte de danske værdier i skoler, institutioner og på offentlige arbejdspladser.

»De indvandrere, der skal bo her i Danmark, de skal tilegne sig de danske værdier, men mange kommuner håndterer den opgave alt for slapt. De indretter maden i dagsinstitutionerne på muslimsk vis, de kønsopdeler svømmeundervisningen, og nogle steder lukker man svømmehallerne i nogle timer, for at muslimske kvinder kan bade alene. Pigerne får i mange tilfælde ikke lov til at tage med på lejrskole, og man trækker mere eller mindre på skuldrene af flerkoneri,« siger Pia Kjærsgaard, der ikke har meget tiltro til, at kommunerne selv vil ændre praksis.

»Man kan jo forsøge at gøre kommunerne opmærksomme på, hvad det egentlig er, de foretager sig, men jeg synes også, at man er nødt til at skride ind lovgivningsmæssigt. Der er for megen positiv særbehandling og lefleri, og hvis kommunerne ikke selv kan finde ud af det, kan man sagtens lovgive mod f.eks. tørklæder i skolerne eller mod at kønsopdele svømmeundervisningen.«

I Kommunernes Landsforening er formanden for Børne- og Kulturudvalget, Henrik Larsen (R), »målløs« over Pia Kjærsgaards udtalelser.

»Jeg betragter de lokale værdier, man har rundt omkring i de 98 kommuner, som meget danske. Det er vel ikke et sæt værdier, der skal gælde for os alle sammen, og hvis endelig er, så synes jeg faktisk også, at det er en meget dansk værdi, at man har respekt for forskellighed, og at man tilpasser sig på en pragmatisk måde. Min søn går i en børnehave, hvor man har forældrebetalt madordning, og der er også muslimer i børnehaven, og så er det da ret fikst, at man eksempelvis kan bruge oksepølser, når der skal serveres pølsebrød,« siger Henrik Larsen.

Men så simpelt er det ikke, mener Pia Kjærsgaard. der kalder det »en bjørnetjeneste over for indvandrerne - og især børnene«,

Men en dansk værdi er jo også frisind. Hvorfor hører det ikke ind under dit frisind, at nogle indvandrere får mulighed for at leve lidt anderledes?

»Fordi det jo påvirker hele samfundet - også danskerne. Jeg ville meget nødigt have, at mine børnebørn blev tvunget til kun at have svømmeundervisning med deres eget køn. Sådan gør vi ikke i Danmark. Og det jeg også frygter, det er at indvandrerne aldrig blive en del af det danske samfund og måske bliver fjendtligt indstillede over for Danmark. Vi ser jo større og større tendenser til en radikalisering.«

I sin tale i dag ved Dansk Folkepartis årsmøde vil Pia Kjærsgaard appellere til regeringen om at »genoplive« værdikampen.

»Det er ikke nok at få indvandrerne i arbejde og uddannelse. De bliver rent ud sagt nødt til at fordanske sig, for ellers dur det ikke. Det er en så vigtig diskussion, og jeg forstår ikke, at regeringen har ladet værdidebatten ligge død. Man startede meget godt i 2001, men siden er det gledet ud, og jeg forstår det ikke, for vi har så mange fantastiske værdier i det danske samfund, og jeg synes, vi skal gøre alt for at holde dem i hævd. Ytringsfrihed, tolerance, solidaritet, flid, ligestilling. Det er værd at bevare, og derfor er vi nødt til at gøre en aktiv indsats.«

Læs tidligere artikler

DF: Børnene skal betale for ældrecheck

Overraskelse: 250 mio. til studerende DF vil hæve SUen

»Kommunikation er kun svært, når man skal forholde sig til, hvad man ikke har sagt«