Danmark flyder med skydevåben

Det er ikke kun hårde kriminelle, der anskaffer sig våben, for at forsvare sig selv.

Danskerne vil forsvare sig selv. Flere og flere danskere anskaffer sig et ulovligt våben, og det er langt fra kun forhærdede forbrydere, der bruger sparepengene på en pistol.

Det skriver morgenavisen dato.

Siden årtusindskiftet er antallet af overtrædelser af våbenloven steget med mere end 50 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Og politiet er bekymret over de mange ulovlige skydevåben, der florerer i landet.

»Specielt i de hårdere miljøer ser vi en stigende tendens i antallet af skydevåben. Den seneste tid har vi også set en del skyderier, og det, vil jeg sige, giver anledning til panderynker. Men vi ser også en del illegale våben selv i de miljøer, hvor de ikke bruges direkte til kriminalitet. Og det er absolut ikke en faldende tendens,« siger chefkriminalinspektør Per Larsen fra Københavns Politi til dato.

Han mener, at de `almindelige' danskere, der anskaffer sig våben, mest gør det, fordi de synes, det er fascinerende, og ikke fordi våbnet skal i brug.

»Det er svært at sige præcist, hvor alle de her våben kommer fra, men på for eksempel Balkan er der jo ekstremt mange våben, som finder vej hertil. Og det er et problem, vi kommer til at ride længe med. Vi finder jo stadig våben fra Anden Verdenskrig. Jeg kan også forestille mig, at der er professionelt organiserede kriminelle, som skaffer disse våben til landet,« siger han.

"Der er ingen tvivl om, at der hos såkaldte almindelige mennesker florerer mange våben. Det ser vi for eksempel i forbindelse med dødsboer. Jeg tror, det hænger sammen med en eller anden form for fascination, ellers kan jeg ikke se nogen grund til, at folk har våben liggende i hjemmet. Men det er et utroligt stort mørkeområde, for det er ikke mennesker, vi støder på til daglig. Hvis vi gjorde, ville vi jo slå til,« siger Per Larsen.

Kilde: dato