Analyse: Valg længere væk

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er nødt til at sætte forhandlinger igang med ekspresfart for at kortslutte debatten om skattelettelser. Analyse fra Berlingske Tidendes politiske kommentator.Flash: Test hvor meget du vil kunne spare i skat hvis skatteplanen vedtagesDOKUMENTATION: Mod nye mål - Danmark 2015DineOrd: Hvilket forlig skal Fogh gå efter?

Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

Ekspres-farten i forhandlingerne betyder, at et valg er rykket endnu længere væk.

- Jeg tror stadig på, at Fogh udskriver valg i år, men lige nu handler det for ham om at få et stort forlig hjem om kvalitetsreformen og dermed kunne sige: Regeringen har fuldført arbejdet.

Lige nu har statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) travlt med at samle tropperne, så partierne kan komme til forhandlingsbordet allerede i denne uge.

Og det er der en altovervejende grund til.

- Fogh skal stoppe debatten om skattelettelser og koncentere debatten om den store velfærdsreform, som rent faktisk rummer store forbedringer af den offentlige sektor, siger Berlingske Tidendes politiske kommentator Thomas Larsen og fortsætter:

- Det er Foghs chance for at komme videre. Han er sårbar overfor oppositionen lige nu. Det vil ændre sig, hvis han sidder for enden af forhandlingsbordet.

Ifølge Thomas Larsen handler det for statsministeren om hurtigt at få afprøvet, om han kan mødes med Dansk Folkeparti og få Ny Alliance og Det Radikale Venstre med for at isolere Helle Thorning-Schmidt (S).