Ældre evakueret efter skybrud

Christiansfeld ramt af voldsomt skybrud. Ældre måtte evakueres, historisk kro stod under vand og campingforhandler har mistet vogne for millioner

25 ældre måtte tirsdag aften evakueres efter et voldsomt skybrud over Christiansfeld i Sønderjylland. De ældre var for kort tid siden flyttet ind i det nye plejecenter, men da vandet i Taps Å tæt ved centret gik over sine bredder, besluttede plejehjemmets ledelse og Kolding Kommune at evakuere de ældre.

De blev i første omgang evakueret til det tidligere plejecenter Sdr. Vang og senere på aftenen til plejecentret Kløverhøj i Kolding.

Det store Christiansfeld Camping Center fortæller, at vandet på campingcentrets grund nogle steder var op til 1,80 meter, og centret vurderer, at omkring 100 campingvogne er mistet, ligesom værksted og forretning også er skadet af vandet. Skaderne beløber sig formentlig til 10-12 millioner kroner.

Den 350 år gamle Tyrstrup Kro i Christiansfeld fik også den voldsomme regn at føle. Vandet stod en halv meter op i hele kroen, der nu forudser en større rengøring og reparation oven på skybruddet.

/ritzau/