14 års fængsel og udvisning for Folehave-drab

Det var en medgerningsmand til den dømte, der affyrede de dræbende skud, da en 19-årig mand sidste år blev skudt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 24-årig somalisk mand skal 14 år i fængsel og herefter udvises af Danmark for bestandigt for drabet på en 19-årig mand, der fandt sted i Folehaven i Valby sidste år.

Det har et nævningeting i Retten på Frederiksberg fredag eftermiddag afgjort, oplyser retten på sin hjemmeside.

Det var ikke den dømte, der førte våbnet, da den 19-årige mand blev skudt i en opgang tidligt om morgenen 3. april sidste år, men derimod en medgerningsmand, som fortsat er efterlyst.

Torsdag fandt seks nævninge og tre dommere dog, at den 24-årige var skyldig i blandt andet drab på grund af den markante rolle, han havde spillet i episoden. Den 24-årige blev ligeledes fundet skyldig i ulovlig tvang og grov vold i forbindelse med drabet.

De to mænd kom ind i opgangen i Folehaven, hvor den 19-årige opholdt sig, ved at true fire personer, som skulle til fest i samme opgang. De fire blev truet med et automatvåben og en pistol til at ringe på og dermed skaffe adgang til opgangen.

Da de to mænd kom ind, tvang de tre af de fire personer ned i kælderen, mens den fjerde person blev tvunget til at gå med op i opgangen. Herefter affyrede den fortsat efterlyste medgerningsmand ni skud mod den 19-årige, der var kommet ud af lejligheden. Den 19-årige blev ramt af to skud i brystet, og han døde umiddelbart efter.

Den dømte har anket dommen til frifindelse. Han forbliver varetægtsfængslet.