Statsministeren holder møder om gasrør i London og Bruxelles

Møderne med Liz Truss og Jens Stoltenberg handler blandt andet om energisikkerhed efter angreb på gasrør.

- Jeg er i tæt dialog med vores partnere for at drøfte situationen og sikre et tæt samarbejde. Blandt andet om hvordan vi fremadrettet beskytter vores europæiske energiinfrastruktur bedre, siger statsminister Mette Frederiksen (S). Emil Helms/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Mette Frederiksen (S) rejser lørdag til først London og derpå Bruxelles for at drøfte situationen efter flere eksplosioner på gasrørledningerne Nord Stream 1 og 2 den seneste uge.

Mette Frederiksen skal mødes med den britiske premierminister, Liz Truss, i London.

Efterfølgende rejser hun videre til Bruxelles. Her mødes hun med NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, og med EU-præsident Charles Michel.

»Regeringen ser på skaderne på Nord Stream 1 og 2 med den største alvor. Det handler om hele Europas infrastruktur, men alvoren mærkes selvsagt især hos os, da hændelserne er sket i vores nærområde,« siger hun i en pressemeddelelse.

Tidligere har statsministeren holdt møder med flere stats- og regeringschefer. Blandt andet et videomøde med den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, og de to andre statsministre i Skandinavien.

»Jeg er i tæt dialog med vores partnere for at drøfte situationen og sikre et tæt samarbejde. Blandt andet om hvordan vi fremadrettet beskytter vores europæiske energiinfrastruktur bedre,« siger Mette Frederiksen.

Eksplosionerne på de solide gasrør er sket på havbunden nær Bornholm, men ikke i dansk territorialfarvand, men i det, man kalder eksklusiv økonomisk zone for Danmark. En anden eksplosion er sket i Sveriges økonomiske zone.

/ritzau/