Søndag formiddag skrev Naser Khader et opslag om Jesus: Nu beskyldes han for at plagiere kendt præst

Søndag skrev den nu sygemeldte Naser Khader et opslag på Facebook om Jesus. I forbindelse med opslaget nægter den konservative politiker at svare på kritiske spørgsmål om sine trusler mod kritikere. Nu beskyldes Khader for at have stjålet opslagets formuleringer fra den kendte sognepræst og samfundsdebattør Sørine Gotfredsen.

Den konservative folketingspolitiker Naser Khaders formuleringer i et Facebook-opslag om Jesus er meget lig svar fra sognepræst Sørine Gotfredsen i et interview fra 2006. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservatives rets- og værdiordfører, Naser Khader, beskyldes for i et opslag på Facebook søndag at have plagieret citater fra sognepræst, journalist og samfundsdebattør Sørine Gotfredsen.

»Budskabet om, at man skal bekæmpe sine egne selviske sider for at blive i stand til at elske sin næste, er en guddommelig tanke, som et menneske ikke kunne finde på. Jeg er især meget begejstret for Johannesevangeliet (8,7), hvor Jesus tiltaler dem, der vil stene en kvinde, som er grebet i hor, og siger: 'Den af jer, der er uden synd, skal kaste den første sten på hende'. Det er så genialt!«

»Budskabet om, at man i den grad skal bekæmpe sine egne selviske sider for at blive i stand til at elske sin næste, er i mine øjne ikke noget, et menneske kunne finde på. Det er en guddommelig tanke. Jeg er meget begejstret for Johannesevangeliet 8,7, hvor Jesus tiltaler dem, der vil stene en kvinde, som er grebet i hor, og siger: 'Den af jer, der er uden synd, skal kaste den første sten på hende'. Det er et genialt sted ...«

Det første citat er fra Naser Khaders Facebook-opslag, hvor han også giver udtryk for at være »mere og mere træt af muslimer« og »mere og mere vild med Jesus«.

Andet citat stammer fra et interview fra Kristeligt Dagblad i 2006 med Sørine Gotfredsen.

Søndags refleksioner. Jeg bliver mere og mere træt af muslimer, og mere og mere vild med Jesus. Der ingen der kan måle...

Slået op af Naser KhaderSøndag den 11. april 2021

Den slående lighed har fået flere på sociale medier til at beskylde Naser Khader for plagiat, idet han ikke har nævnt eller krediteret sognepræsten i sit opslag.

Anette Bache er kvalitetschef på Erhvervsakademi Aarhus og beskæftiger sig dagligt med plagiatsager.

Hendes vurdering af Naser Khaders opslag er klar:

»Ud fra vurderingssnittet i uddannelsesverdenen vil der her være tale om mangelfuld kildeangivelse og dermed plagiat,« siger Anette Bache.

Sørine Gotfredsen fortæller, at hun ikke har noget at gøre med Naser Khaders opslag. Hun vil dog ikke drage konklusioner om plagiat.

»Det ligner godt nok meget mine citater, men man kan jo aldrig afvise, at Naser Khader har læst interviewet engang, og at det så har sat sig fast hos ham,« siger Sørine Gotfredsen.

Berlingske har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Naser Khader, som nu er sygemeldt.

Har truet kritikere

Naser Khaders opslag om Jesus kom i kølvandet på Berlingskes artikel søndag, hvor otte kendte og ukendte debattører stod frem med oplevelser om trusler eller et hårdt modtryk fra politikeren, efter at de havde udtalt sig kritisk om ham. Naser Khader har i flere tilfælde henvendt sig til de pågældendes arbejdsplads eller truet med at gå til deres chefer.

Eksperter var over for Berlingske målløse, da de læste eksemplerne, og kaldte truslerne for »dybt bekymrende, ubegribeligt og et demokratisk problem«.

Naser Khader nægtede at svare på andet end sin kærlighed til Jesus og sletter kommentarer om sine trusler.

»OBS! Alle kommentarer om andre emner end opslaget bliver slettet og brugeren udelukket,« skriver han i opslagets kommentarspor.

Mandag meddelte Naser Khader De Konservatives folketingsgruppe, at han sygemelder sig med stress. Derefter gik De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på Twitter.

Her skriver Pape Poulsen, at han tager afstand fra Naser Khaders opførsel, og at han har »været i dialog« med retsordføreren for at sikre, at det ikke gentager sig.

Sygemeldingen bliver begrundet med, at Naser Khader i mange år har været truet på livet og mandsopdækket af sikkerhedsvagter i alle døgnets timer, hvilket har lagt et pres på politikeren.