Søren Pape kommenterer Naser Khaders sygemelding og tager afstand fra hans opførsel

De Konservatives formand Søren Pape kommenterer nu Twitter Naser Khaders sygemelding.

Søren Pape Poulsen kommenterer nu for første gang Naser Khaders trusler mod kritikere af Khader samt den konservative profils sygemelding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Søren Pape Poulsen kommenterer nu for første gang Naser Khaders sygemelding, der fulgte i kølvandet på Berlingskes historie om, at Khader gennem flere år har truet sine kritikere.

Det gør Pape i et opslag på Twitter, hvor han først skriver, at Naser Khaders sygemelding har været længe undervejs og efterfølgende tager skarp afstand fra Khaders opførsel, som beskrevet i artiklen:

»Så er der en anden sag. Om, hvorvidt man skal skrive til folks arbejdsgivere, hvis man bliver kritiseret af dem – i enten rimelig eller urimelig grad. Det kan der kun være en holdning til. Alle har ret til at ytre sig frit, uanset hvem de arbejder for. Og arbejdsgivere skal naturligvis ikke kontaktes, selvom vi er uenige med en person, der tilfældigvis arbejder der. Det har jeg været i dialog med Naser om. Og vi er helt enige om, at det ikke skal gentage sig. Naser er nu sygemeldt – og det bør alle respektere. Uanset hvad der fik bægeret til at flyde over.«

Om sygemeldingen skriver Søren Pape Poulsen:

»Naser har været presset i årevis. Af trusler på livet. Af ikke at kunne bevæge sig frit. Af kritik, som den nu optræder i det politiske Danmark – nogle gange fair, mange gange ekstremt og helt uacceptabelt,« skriver Pape:

»Han har haft livvagter i en årrække, der har fulgt ham overalt. Fordi Nasers liv var i fare. Det pres sætter sig.«

Den konservative profil Naser Khaders sygemelding kommer, efter at Berlingskes artikel søndag, hvor otte kendte som ukendte debattører stod frem med oplevelser om trusler eller et hårdt modtryk fra politikeren, efter at de havde udtalt sig kritisk om ham. Naser Khader har i flere tilfælde henvendt sig til de pågældendes arbejdsplads eller truet med at gå til deres chefer.

Eksperter var over for Berlingske målløse, da de læste eksemplerne, og kaldte truslerne for »dybt bekymrende, ubegribeligt og et demokratisk problem«.

Selv har Khader afvist at kommentere, men han skrev søndag på Facebook et opslag om Jesus, hvor han også giver udtryk for at blive »mere og mere træt af muslimer«.

Pape Poulsen skriver videre i opslaget, at han håber, at Naser Khader hurtigt kommer til hægterne og ønsker ham en god bedring.