SF: Politiet skal have ekstrabevilling for Bilderberg-udgifter

SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, vil ikke risikere, at politiets fremtidige indsats svækkes på grund af sikkerhedsudgifter til Bilderberg-mødet i København. Hun kræver, at beløbet offentliggøres og kompenseres.

Politiet skal kompenseres for de ekstra-udgifter, som det måtte have for Bilderberg-mødet på Hotel Marriott i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), tilslutter sig fredag eftermiddag Dansk Folkepartis krav om, at politiet skal kompenseres for den øgede sikkerhedsindsats, som er iværksat i forbindelse med Bilderberg-mødet i København.

Helt konkret kræver Karina Lorentzen viden om, hvordan Bilderberg-topmødets forbrug af politiressourcer kommer til at påvirke indsatsen for resten af året.

»Dybest set er Bilderberg-mødet jo et privat møde, hvor offentligheden ikke har adgang. Vi aner ikke, hvilke planer der lægges her for hele verden, og det virker absurd, at der så skal bruges millioner af kroner på politibeskyttelse og da særligt, hvis politiets indsats skal lide under det resten af året,« siger Karina Lorentzen til Berlingske Nyhedsbureau.

Flere hundrede politifolk er sat af til at beskytte området omkring Hotel Marriott i København, hvor cirka 140 højtstående politikere og erhvervsfolk fra USA og Europa diskuterer verdens problemer. Derudover har søværnet patruljebåde i hovedstadens kanaler og havn, mens der er helikoptere i luften.

Pressetalsmand ved Københavns Politi, James Keiwe, siger til Berlingske Nyhedsbureau, at det ikke er muligt at estimere, hvor mange penge Bilderberg-mødet koster politiet, før indsatsen er afsluttet.

Da de magtfulde mænd besøgte Storbritannien forrige år, kostede det dog det britiske politi cirka 16,5 millioner kroner i ekstra sikkerhedsudgifter.

Hvis beløbet kommer til at svare til det britiske, så mener Karina Lorentzen ikke, det kan undgås at påvirke politiets indsats i fremtidige opgaver, og det vil hun for alt i verden undgå.

»Hvis det kostede 16,5 millioner kroner i Storbritannien, så kan man jo sige sig selv, at det ikke bare er et greb i lommen for politiet. Det må påvirke politiets fremtidige indsats,« siger Karina Lorentzen og fortsætter:

»Jeg vil gerne høre, hvad Danmark poster i det her og jeg vil også bede justitsministeren redegøre for, om ministeren kompenserer politiet for den ekstra indsats, som man har for sædvane at gøre. Det er helt sikkert, at det her ikke må betyde mindre bandeindsats eller indbrudsindsats hen over sommeren, fordi ressourcerne er brugt,« siger SFs retsordfører.