S efter boligskattemøde: Det er organiseret spild af tid

Forhandlingerne om danskernes boligskat kommer ikke videre, før regeringen fremlægger finansiering, siger S.

Læs mere
Fold sammen

Det ser ikke ud til, at en aftale om fremtidens boligskat er lige om hjørnet.

Fredag var partierne på Christiansborg indkaldt til en teknisk gennemgang i Finansministeriet. Og torsdag i næste uge er der lagt op til endnu en teknisk gennemgang - men de egentlige forhandlinger står stille.

Og de tekniske gennemgange kan Socialdemokratiet ikke bruge til meget, fortæller finansordfører Benny Engelbrecht (S):

- Det var et fint stykke smørrebrød, vi fik serveret til frokost, men det var organiseret spild af tid. Og det vil det sikkert også blive på torsdag, siger han.

Socialdemokratiet afventer en finansiering af regeringens udspil. Omvendt venter regeringen på, at de øvrige partier fremlægger konkrete forslag til fremtidens boligskat.

Regeringen har foreslået, at alle boligejere skal betale 0,6 procent i ejendomsværdiskat - uanset boligens værdi. En såkaldt flad boligskat.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil holde fast i et "knæk". Det betyder, at borgere med de dyreste boliger betaler en højere procentsats og dermed mere i skat.

Men de har ikke lagt sig fast på, hvor knækket skal ligge. Begge partier mener dog, at det skal være højere end de nuværende tre millioner kroner.

Finansminister Kristian Jensen (V) sagde torsdag, at regeringen fremlægger en finansiering, når de tekniske spørgsmål er afklaret.

- Jeg synes, det er en meget underlig måde at opføre sig på som regering. Det er nærmest, som om de ikke har lyst til at regere, når de ikke fremlægger finansiering, siger Benny Engelbrecht.

- Det er stadig det, vi insisterer på. Det er blevet gentaget klart og tydeligt fra alle partier uden for regeringen i dag (fredag, red.). Vi vil se en finansiering, inden vi går videre.

Det vurderes, at regeringens forslag vil koste 32 milliarder kroner frem mod 2025.

/ritzau/