Løkke kalder sig selv en »has been« i Venstre og grubler over nye opgaver nordpå

Den tidligere statsminister overvejer for tiden flere arbejdsopgaver ved siden af sit arbejde i Folketinget. »Jeg kigger lidt rundt,« bedyrer Lars Løkke Rasmussen, der blandt andet har blikket rettet mod Grønland og Færøerne.

»At være fuldstændig menigt folketingsmedlem – det har jeg aldrig prøvet i hele mit liv,« siger tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, som derfor også vil i gang med andre opgaver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er færre møder og »her og nu«-opgaver i kalenderen, når man først kan kalde sig »tidligere statsminister« og siden kan føje »tidligere partiformand« til sit politiske generalieblad.

Lars Løkke Rasmussen (V) har siden slutningen af august 2019 kunnet benytte begge betegnelser, og efterfølgende har eneste officielle arbejdsopgave på Christiansborg været medlemskabet af Det Udenrigspolitiske Nævn, hvis fornemmeste opgave er at rådgive regeringen i udenrigspolitiske og sikkerhedspolitiske spørgsmål.

Men selv om Løkke måske ikke har slidt Christiansborgs gulvtæpper tynde siden sommerens dramatiske begivenheder i Venstre, er det ikke ensbetydende med, at han er i færd med at gå i arbejdsmæssig dvale.

Tidligere har han fortalt, at han arbejder på en bog, og i en ny podcastserie med radio- og TV-værten Anders Lund Madsen, hvis to første afsnit blev lanceret torsdag, løfter Løkke en smule af sløret for, hvilke tanker han gør sig om fremtiden.

»At være fuldstændig menigt folketingsmedlem, det har jeg aldrig prøvet i hele mit liv, og det forhold – plus det forhold, at jeg er »has been« i mit parti – gør, at det kan jo ikke fylde hele mit liv ud. Så jeg skal beskæftige mig med nogle andre ting også. Og jeg kigger lidt rundt,« siger Lars Løkke Rasmussen i det andet afsnit af podcasten.

Trumps købstilbud

Den tidligere statsminister og Venstre-formand er færøsk gift og har aldrig lagt skjul på, at han »elsker« de nordatlantiske øer, og uden at gå for meget i detaljer fortæller Løkke, at en kommende arbejdsopgave meget vel kan indbefatte Grønland og Færøerne.

»Jeg kunne godt tænke mig at skrue op for mit engagement i Rigsfællesskabet. Det gjorde jeg allerede, mens jeg var statsminister. Og jeg synes, at alt det, der er sket det sidste halve år og kulminerende med Trumps købstilbud, på en eller anden måde understreger vigtigheden af, at vi revitaliserer Rigsfællesskabet. Og det synes jeg godt, jeg måske kan gøre et eller andet med, også selv om jeg ikke er formand for Venstre mere.«

Selve podcastprojektet, der har fået titlen »Lund & Løkke«, blev først offentliggjort torsdag, hvor de to første afsnit også blev tilgængelige. Det bliver hos Egmont Publishings podcastunivers, Talk Town, hvor man de kommende uger vil kunne følge Løkke og Lund Madsen på tur rundt i Danmark.

De to har kendt hinanden siden 1983, da de begge var jurastuderende og endte i samme læsegruppe.

I en pressemeddelelse i forbindelse med serien forklarede Løkke:

»Lidt tilfældigt kom Anders og jeg i samme læsegruppe for mere end 35 år siden, og jeg faldt pladask for hans finurlighed og store viden om stort set alting, som jeg nød i mange frikvarterer og på mange kaffebarbesøg. Han var simpelthen godt selskab. Nu har livet formet sig sådan, at der bliver tid til en stribe »frikvarterer« mere med Anders. Det glæder jeg mig ustyrligt til.«

De to får selskab på turen af Zissel Astrid Kjertum-Mohr, som blandt andet er kendt fra Radio24syv-programmet »Spørge Jørgen« med Jørgen Leth og »Den Korte Radioavis«.