LA opfordrer regeringen til at stå fast på miljø-spareplan

Liberal Alliance ser et stort potentiale i at spare penge på klima- og miljøområdet, hvilket et lækket notat fra Finansministeriet netop afslører, at regeringen lægger op til.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliance mener, der er god grund til at spare mange penge på det grønne område.

Derfor opfordrer partiet Venstre-regeringen til at stå fast på de besparelser, der optræder i et lækket notat fra Finansministeriet.

»Vi hilser Venstres ønske om at spare på miljø- og klimaindsatsen meget velkommen. For sagen er den, at der bliver brugt rigtig, rigtig mange penge på det her område, som kunne bruges bedre. Det her politikområde har haft en symbolsk betydning for den tidligere regering, og det har resulteret i, at man konsekvent har valgt de dyreste løsninger,« siger klimaordfører Villum Christensen (LA) i en skriftlig kommentar.

Notatet fra Finansministeriet viser ifølge Information, at Venstre-regeringen vil svinge sparekniven på det grønne område for i alt 340 millioner kroner frem til 2019. Samtidig lægges der op til at slække på flere klimamål, herunder målsætningen om at reducere CO2-udledningen med 40 procent i 2020.

Og det er den rigtige vej at gå, mener Villum Christensen.

»Der er et enormt potentiale for at spare penge på det her område, hvis vi fokuserer på løsninger, der er mere rentable for Danmark. Det kan ikke nytte noget, at vi konsekvent vælger de dyreste løsninger, alt imens arbejdspladser og forurening søger mod udlandet, og forbrugerne efterlades med regningen,« siger LA-ordføreren og opfordrer regeringen til at stå fast på, at millionbesparelserne skal med til de kommende finanslovforhandlinger.

»Der er rig lejlighed til at gøre meget godt for både klimaet og miljøet, uden at det skal koste så meget, som det gør i dag. Derfor håber vi selvfølgelig også, at regeringen holder fast i dens planer,« siger Villum Christensen.