K: Danmark har brug for valg nu

De Konservative opfordrer statsministeren til at få valget overstået. Samtidig forhandler Claus Hjort nu med Dansk Folkeparti bag lukkede døre.

De Konservatives politiske ordfører Carina Christensen opfordrer Lars Løkke Rasmussen til at udskrive valg nu. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Borgen sitrer. Og nu øges presset på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for at udskrive valg fra regeringens egne rækker.

De Konservatives politiske ordfører, Carina Christensen, mener, at Danmark har brug for et valg. Nu.

- Man skal være varsom med at give statsministeren gode råd. Men Danmark har brug for et valg. Meget går i stå, fordi folk venter på det her valg. Det vil være en god ting, hvis vi får det overstået, siger Carina Christensen til politiken.dk.

Tirsdag hævdede statsminister Lars Løkke Rasmussen ellers, at han »slet ikke tænker på valg«. Ved samme lejlighed slog han fast, at regeringens omfattende vækstplan »Holdbar Vækst« skal forhandles på plads, inden han trykker på den berømte knap.

Alligevel koger Christiansborg nu over af valgrygter. I al hast har regeringen nemlig indledt forhandlinger om vækstplanen med Dansk Folkeparti. For kort tid siden gik partiets næstformand, Kristian Thulesen Dahl, i enrum med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at udglatte de to partiers uenigheder om centrale dele af planen. Før det lukkede møde sagde Thulesen Dahl, at han forventer, at regeringen vil bøje sig:

- Der er et punkt, hvor vi har svært ved at lave en aftale på det grundlag, regeringen har lagt frem, simpelthen fordi vi ikke mener, den har den effekt, som de penge, man bruger på den, skulle give anledning til, sagde han ifølge Ritzau med henvisning til regeringens boligpakke.

Også De Radikales formand Margrethe Vestager presser på for et lynvalg. På twitter skriver hun:

- K vil også gerne have valg nu. Synes det er godt, at de også oplever behovet for afklaring. V skaber jo en kaotisk tummel, mens vi andre venter.

Bankpakke 4 på plads

Med det netop indgåede forlig om en ny redningspakke til bankerne - Bankpakke 4 - kan regeringen sætte endnu et hak på listen over ting, der skal på plads inden valget. Læs Business.dk dækning af bankpakken her. Nu venter så de afgørende forhandlinger om vækstplanen.

Dagen igennem deltager Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, og muligvis De Radikale i lukkede møder med blandt andre finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Flere politikere på Christiansborg vurderer, at valget meget vel kan blive udskrevet torsdag aften, og på Dronning Louises Bro i København står den radikale politiker Manu Sareens valghold klar til at kapre de bedste gadelygter med deres valgplakater.