Frie Grønne-rådgiver vækker vrede på Twitter efter kommentar om terrorangreb: »Usmageligheden kender ingen grænser«

Rune Langhoff, der er særlig rådgiver for Frie Grønne, skrev torsdag et opslag på Twitter om mediernes dækning af terrorangrebet i Frankrig. Rådgiveren fortæller, at opslaget er et udtryk for hans egen personlige holdning.

Frie Grønnes politiske leder, Sikandar Siddique, er ikke vendt tilbage med et svar på Berlingskes spørgsmål om, hvorvidt han deler sin særlige rådgivers holdning til mediernes dækning af terrorangrebet i Nice. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

»Alle medier går breaking over to dræbte i terrorangreb i Nice. Med god grund – det lyder skrækkeligt. Men hvornår går #dkmedier også breaking, hver gang to mennesker bliver dræbt af klimakrisen? Så kunne man selvfølgelig desværre ikke lave andet.«

Sådan skrev den selvudnævnte grønne ekstremist Rune Langhoff på sin Twitter-profil efter terrorangrebet i Nice, hvor tre mennesker blev dræbt. Rune Langhoff er desuden særlig rådgiver for folketingsmedlemmet Sikandar Siddique, der tidligere har været medlem af Alternativet, men nu er politisk leder for Frie Grønne.

Opslaget blev mødt med vrede på Twitter, hvor over 350 personer i øjeblikket har kommenteret opslaget. Heriblandt flere politikere.

I en kommentar forsvarer Rune Langhoff sig. Han skriver:

»Jeg synes egentlig bare, jeg tager alle, der mister livet på tragisk og forfærdelig vis, seriøst. Men det er jeg vist ret alene om. Det var ikke meningen at fremstå taktløs, hvis det opfattes sådan.«

Berlingske har været i kontakt med Rune Langhoff, der ikke vil uddybe budskabet i sit opslag. Han oplyser dog, at opslaget er et udtryk for hans egen personlige holdning. Berlingske har også spurgt Sikandar Siddique, om han deler Rune Langhoffs holdning, men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Du kan se tweetet og tråden med kommentarer herunder:

Torsdag var en brutal dag for franskmændene. Først gik en mand ind i Notre-Dame-kirken i Nice og slog tre personer ihjel i et brutalt knivangreb, mens han råbte »Allahu akbar«. Derefter blev en sikkerhedsvagt foran det franske konsulat i Saudi-Arabien angrebet af en knivbevæbnet gerningsmand. Og i Avignon truede en tredje angrebsmand forbipasserende, indtil han selv blev skudt og dræbt af politiet.

LÆS MERE