Tre angreb på én dag: Frankrig er ramt – her er, hvad vi ved

I Nice har en ukendt gerningsmand slået tre personer ihjel i en kirke. I Avignon er en bevæbnet mand blevet skudt og dræbt af politiet, efter at han truede forbipasserende. Og i Jeddah i Saudi-Arabien har en mand angrebet det franske konsulat. Få overblikket her.

 
Tre personer er dræbt i et brutalt knivangreb i den franske by Nice. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere

Først gik en mand ind i Notre-Dame-kirken i Nice og slog tre personer ihjel i et brutalt knivangreb, mens han råbte »Allahu akbar«.

Så blev en sikkerhedsvagt foran det franske konsulat i Jeddah i Saudi-Arabien angrebet af en knivbevæbnet gerningsmand. Og i Avignon truede en tredje angrebsmand forbipasserende, indtil han selv blev skudt og dræbt af politiet.

Det har været en brutal torsdag for Frankrig. Her er, hvad vi ved om angrebene.

Kirkegænger fik skåret halsen over i Nice

Torsdag morgen omkring klokken 9 gik en endnu ukendt gerningsmand ind i Notre-Dame-kirken i Nice og slog tre personer ihjel.

Ifølge den franske avis Libération er det kirketjeneren og to kirkegængere, der er blevet dræbt. To af dem, en mand og en kvinde, blev slået ihjel inde i kirken, og den tredje, en kvinde, blev fundet uden for kirken efter angiveligt at have forsøgt at flygte.

Flere franske medier skriver, at mindst en af de dræbte fik skåret halsen over. Fransk politi beskriver gerningsstedet som »et skrækscenarie«.

Borgmesteren i Nice, Christian Estrosi, skriver på Twitter, at han anser angrebet for at være et terrorangreb og oplyser til flere medier, at den formodede gerningsmand flere gange råbte »Allahu akbar« (Gud er størst, red.), da han efterfølgende blev anholdt.

Den formodede gerningsmand blev skudt og såret under anholdelsen og er derfor nu blevet indlagt på hospitalet. Hans baggrund og motiv er endnu ukendt, men den franske antiterrorenhed efterforsker ham for mord og sammensværgelse med kriminelle terrornetværk, skriver Le Monde.

Kvinden her er angiveligt et familiemedlem til den kirketjener, som på brutal vis blev slået ihjel under knivangrebet i Notre-Dame-kirken i Nice torsdag. Hun mødte op ved kirken, kort efter at angrebet blev anmeldt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Valery Hache/AFP/Ritzau Scanpix.

Sikkerhedsvagt blev angrebet i Jeddah

Ikke længe efter angrebet i Nice meldte det franske konsulat i Jeddah, Saudi-Arabien, også om et knivangreb. En mand angreb her en sikkerhedsvagt med et »spidst værktøj«, skriver Al Arabiya.

Den formodede gerningsmand blev øjeblikkeligt arresteret, og sikkerhedsvagten blev indlagt på hospitalet. Han er uden for livsfare.

»Den franske ambassade fordømmer dette ondskabsfulde angreb mod et diplomatisk kontor,« skriver den franske ambassade i en pressemeddelelse og understreger, at man nu stoler på, at de saudiske myndigheder vil undersøge angrebet og sørge for, at franske kontorer og statsborgere i Saudi-Arabien kan være sikre.

Franske elitebetjente afsøger Notre-Dame-kirken i Nice efter knivangrebet torsdag. Den formodede gerningsmand blev skudt og såret under anholdelsen, og er derfor nu indlagt på hospitalet, mens han efterforskes for mord og terror af anklagemyndighedens nationale antiterrorenhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Valery Hache/AFP/Ritzau Scanpix.

En mand er blevet skudt i Avignon

Ifølge den franske avis Le Monde skød og dræbte politiet en mand i Avignon torsdag morgen. Han var bevæbnet og truede flere forbipasserende, oplyser politiet til Le Monde.

Politiet bad ham angiveligt flere gange om at lægge sit våben fra sig, men da han nægtede og i stedet bevægede sig i betjentenes retning, skød de ham flere gange. Han døde øjeblikkeligt.

Myndighederne efterforsker nu sagen, men intet peger på, at han var islamist, oplyser politiet til AFP.